17 mars 2013- ett historiskt tillfälle

Efter ett tjugotal år med reglerat samarbete i NORP hölls det första gemensamma årsmötet i Västra scoutdistriktet. Med i denna gemenskap hade även Reftele scoutkår önskat att få vara. Sjuttiotalet ledare och utmanare var samlade till detta historiska tillfälle. Det var varmt och trångt i Scoutgården men en härlig stämning. Det andades glädje, optimism och framåtanda.

Under sommarhalvåret ska det bland annat genomföras ett distriktsläger för Spårare och Upptäckare, göras ett äventyr med målet London för Äventyrarna och ordnas kosläpp för alla scouter och deras familjer, på en gård utanför Ljung.

Under hösten kommer äventyrarna att erbjudas badresa till Skövde och en hösthajk i göteborgstrakten. Ledarna ska få utbildning i Trygga möten tillsammans med en brunch på Näs Fabriker i oktober och träffas på en gemensam kurshelg i september, där kursutbudet kommer att vara ett smörgåsbord.

Eftersom den styrelse som lett alla de tre gamla distrikten under 2012, saknat rutin på att slå samman tre distrikt till ett, så påpekades det en del brister i styrelsearbetet. Hela styrelsen fick förnyat förtroende och lovade att under 2013 reparera det som inte blivit så bra.

Aurora utmanarläger 2019

Storvallen