Bright Minds på Jamboree 2019!

Har du lust att hålla i en workshop om saker du brinner för och dessutom få göra det på GDV:n (Global Development Village) på Världsscoutjamboreen i USA? Så klart du har!

Nu har du som NSF-scout möjlighet att göra något alldeles fantastiskt. IK ska tillsätta en arbetsgrupp på tre personer som tillsammans skall förbereda sig för att under jamboreen i USA genomföra NSF:s workshops Bright Minds på GDV:n.

Vårt nya material Bright Minds är till för dem som vill diskutera och lära sig mer om internationella frågor. Fokus ligger på utvecklingsfrågor och vilka utmaningar som finns, speciellt i relation till alkohol. Med hjälp av berättelser från olika delar av världen får du ta del av vilka utmaningar och framgångar scouter i andra länder upplever.

Som tack för arbetet kommer du som blir utvald att delta i arbetsgruppen att få hälften av din lägeravgift betald.

Vi söker dig med goda kunskaper i engelska och gärna andra språk. Du ska helst ha erfarenhet av att hålla i workshops eller liknande och du ska vara bekväm med att arbetsleda, då arbetsgruppen kommer att samarbeta med ett antal IST:are (funktionärer).

Är du intresserad? Skicka då in en intresseanmälan med en kort beskrivning av dig själv till IK@nsf.scout.se

Med vänligahälsningar,
Internationella kommitén

Hitta din kår

Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds lokalföreningar, scoutkårerna, finns på många orter i Sverige. För att hitta din närmast kår, klicka på kartan eller fyll i namnet på din ort eller postnummer nedan:

  @nykterscout

  Scoutlagen

  1. En scout söker sin tro och respekterar andras.
  2. En scout är ärlig och pålitlig.
  3. En scout är vänlig och hjälpsam.
  4. En scout visar hänsyn och är en god kamrat.
  5. En scout möter svårigheter med gott humör.
  6. En scout lär känna och vårdar naturen.
  7. En scout känner ansvar för sig själv och andra.
  LÄS MER OM VÅR VÄRDEGRUND