För att fler barn ska längta till sommaren

Alla barn förtjänar ett härligt sommarlov med sol, bad och glass i stora lass… Men under semesterperioden ökar också alkoholkonsumtionen i Sverige och för barn som lever i familjer där konsumtionen redan är hög blir det extra jobbigt. Kompisar reser bort, vardagsrutiner och trygga frizoner som skola och fritidsaktiviteter försvinner.

Genom att anordna sommarlovsaktiviteter och läger runt om i hela Sverige ser vi till att fler barn och unga får le och längta till sommarens äventyr.

Mer om kampanjen kan du läsa på http://www.iogtntororelsen.se/sommar

Var med och sprid kampanjen!

Du som ledare för sommarläger och aktiviteter gör ett fantastiskt jobb, IOGT-NTO-rörelsens sommarkampanj marknadsför våra läger som en fristad och möjlighet till andningspaus för många barn! Insamlingsarbetet under sommaren syftar till att vi ska kunna erbjuda ännu fler barn roliga och trygga sommaraktiviteter, var med och sprid budskapet du också!

Du kan hjälpa till att sprida kampanjen på många sätt, bland annat genom att:

Omslagsbilder för facebook

Text till omslagsbilder

Alla barn förtjänar ett härligt sommarlov med sol, bad och glass i stora lass. Men under semesterperioden ökar också alkoholkonsumtionen i Sverige och för barn som lever i familjer där konsumtionen redan är hög blir det extra jobbigt. Kompisar reser bort, vardagsrutiner och trygga frizoner som skola och fritidsaktiviteter försvinner.

Genom att anordna sommarlovsaktiviteter och läger runt om i hela Sverige ser IOGT-NTO-rörelsen till att fler barn och unga får le och längta till sommarens äventyr.

Läs mer här: http://www.iogtntororelsen.se/sommar

 

 

Hitta din kår

Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds lokalföreningar, scoutkårerna, finns på många orter i Sverige. För att hitta din närmast kår, klicka på kartan eller fyll i namnet på din ort eller postnummer nedan:

  @nykterscout

  Webshop

  Välkommen till vår webshop!

  Här hittar du profilprodukter, rekryteringsbroschyrer och programmaterial. Välkommen!

  Scoutlagen

  1. En scout söker sin tro och respekterar andras.
  2. En scout är ärlig och pålitlig.
  3. En scout är vänlig och hjälpsam.
  4. En scout visar hänsyn och är en god kamrat.
  5. En scout möter svårigheter med gott humör.
  6. En scout lär känna och vårdar naturen.
  7. En scout känner ansvar för sig själv och andra.
  LÄS MER OM VÅR VÄRDEGRUND