Ingen subventionering för NSF:are på Jamboree 17

Rikard Eliasson, förbundskassör, om FS beslut att inte subventionera deltagare till Jamboree 17

Rikard Eliasson
Rikard Eliasson, förbundskassör

I helgen hade ni förbundsstyrelsemöte och beslutade att inget generellt bidrag ska betalas ut till deltagarna på Jamborre 17, varför då?

2017 så har vi en negativ budget, alltså vi kommer att göra av med mer pengar än vad vi kommer att få in och de pengarna kommer att tas från sparade medel så vi ser inte att det finns utrymme för subventionering. Vi har också ett beslut från senaste FM om att vara ekonomiskt återhållsamma. Därför har vi tagit beslutet att inte ge ett specifikt bidrag till alla som ska åka på Jamboree 17.

Men det kommer fortfarande att finnas möjlighet att söka pengar ur förbundets fonder för deltagande på lägret?

Ja, vi har fortfarande våra fonder som går att söka fram tills den sista februari. Information om hur ni söker pengar från Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds Minnesfond och Stiftelsen Dan Winthers Fond hittar ni på http://www.nsf.scout.se/fonder. Där finns också länkar till Scouternas och  Nykterhetsrörelsens fonder där ni kan hitta mer information om dem.

Tillägg 2017-01-19: Det finns även ett stipendie för deltagare att söka från Scouterna och Jamboree17. Läs mer här!

Hur fungerar ledarbidraget från Scouterna?

Det finns ett stipendium från Scouterna för unga ledare, som kåren kan söka för en ledare under 26 år. Stipendiet halverar den ledarens kostnad, information om det kan ni hitta på http://www.jamboree.se/sv/2016/11/sok-stipendium-for-ledare-pa-jamboree17/

Mer information och tips om hur man skaffar resurser kommer inom kort att finnas på lägrets hemsida, www.jamboree.se, så kika gärna in där och läs mer.

Text & bild: Caroline Spångberg, kommunikatör

Hitta din kår

Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds lokalföreningar, scoutkårerna, finns på många orter i Sverige. För att hitta din närmast kår, klicka på kartan eller fyll i namnet på din ort eller postnummer nedan:

  @nykterscout

  Scoutlagen

  1. En scout söker sin tro och respekterar andras.
  2. En scout är ärlig och pålitlig.
  3. En scout är vänlig och hjälpsam.
  4. En scout visar hänsyn och är en god kamrat.
  5. En scout möter svårigheter med gott humör.
  6. En scout lär känna och vårdar naturen.
  7. En scout känner ansvar för sig själv och andra.
  LÄS MER OM VÅR VÄRDEGRUND