Scoutledningsträff

apr
22
09:00 - 14:00
apr
23
09:00 - 14:00
Plats: Lund. Själva träffen kommer äga rum på Scandic Star Lund.
Arrangör: NSF och Scouterna
Kostnad: 700 kr + 300kr för resan med reseersätting
Kontaktperson: Erik Sjömålen (fd Hansen)
E-post: erik.hansen@nsf.scout.se

Välkommen på scoutledningsträff – och varmt välkommen till Lund!

Nu är det dags igen! 
I fjol sågs vi för första gången på en scoutledningsträff. Det var något helt nytt, sprunget ur en idé som blev riktigt bra i praktiken, och visade tydligt att saker blir bättre om vi gör dem tillsammans. Därför bjuder vi nu in till nästa!

Träffen kommer att äga rum i Lund. Vi startar kl. 9.00 lördagen 22 april och avslutar kring 14.00 söndagen den 23 april. Det finns möjlighet att komma redan på fredag kväll den 21 april efter klockan 18.00. Det erbjuds inget program på fredagskvällen utan det finns istället möjlighet att umgås med nya och gamla vänner.

Det är NSF och Scouterna som arrangerar, men vi välkomnar också varmt personer som arbetar med scoutverksamhet på regional nivå även inom Equmenia och SALT!

Programmet kommer bjuda på bland annat information om vad som är på gång i rörelsen, uppslag till regional samverkan, ungdomsinflytande, samt diskussion kring stämmobeslutet om målsättningar för scoutkårer. Detta varvas med fika, intressanta diskussioner och lite andra aktiviteter. Delar av helgen kommer att vara gemensam, medan andra delar kommer att genomföras var för sig.

Inbjudan riktar sig främst till distriktsordförande (Scouterna) och distriktsordförande respektive kårordförande (NSF). Vi räknar med att en eller två personer kommer.

Har du några praktiska frågor, hör av dig till adam.arvidsson@sodraskane.se eller pia.johannesson@sodraskane.se.

Tankar och funderingar om programmet eller saker som du vill lyfta görs till antingen oscar.sundas@scouterna.se eller erik.hansen@nsf.scout.se.

Scouthälsningar 
Södra Skånes scoutdistrikt
Förbundsstyrelsen i Nykterhetsrörelsens Scoutförbund
Scouternas styrelse

 

Praktisk information

Vem: En eller två personer per distrikt (Scouterna), en eller två personer per distrikt respektive kår (NSF) samt regionala representanter från SALT och Equmenia.

Plats: Lund. Själva träffen kommer äga rum på Scandic Star Lund.

Adress: Glimmervägen 5 (<1 km efter avfarten Lund Ö, invid E22).
Så här tar du dig från Lund C: Ta stadsbuss nummer 3 mot Östra Linero och hoppa av vid Fritjofs väg (tar cirka 9 minuter).
Så här tar du dig från flygplatsen: Ta flygbussen till Lund C. Ta stadsbuss nummer 3 mot Östra Linero och hoppa av vid Fritjofs väg.

Tider: lördag 21 april kl. 9.00 till söndag 22 april kl. 14.00. Ett mer detaljerat program får ni på plats.
Vi arrangerar inget program på fredagskvällen men inbjuder till samvaro. Det går att checka in från 14.00. Vi räknar med drop-in under hela kvällen.

Kostnad: 700 kronor per person. Detta faktureras i efterhand. Reseersättning för NSF-scouter finns att ansöka om för resa som överstiger 300kr. Du hittar blanketten här!

Boende: Boende kommer ske i flerbäddsrum. Har du några önskemål, meddela dessa vid anmälan.

Utrustning: Du behöver inte ta med dig lakan och handduk då detta ingår. En dator kan vara bra att ha. Vi rekommenderar även att du tar med dig varma kläder för att kunna vara ute en stund.

Anmälan: Anmäl dig senast 31 mars på följande länk: https://sv.surveymonkey.com/r/96YDV5F

Har ni några praktiska frågor kring boende, kollektivtrafik, mat eller lokalerna så ställ dessa till Pia (pia.johannesson@sodraskane.se) eller Adam (adam.arvidsson@sodraskane.se)

Hitta din kår

Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds lokalföreningar, scoutkårerna, finns på många orter i Sverige. För att hitta din närmast kår, klicka på kartan eller fyll i namnet på din ort eller postnummer nedan:

  @nykterscout

  Scoutlagen

  1. En scout söker sin tro och respekterar andras.
  2. En scout är ärlig och pålitlig.
  3. En scout är vänlig och hjälpsam.
  4. En scout visar hänsyn och är en god kamrat.
  5. En scout möter svårigheter med gott humör.
  6. En scout lär känna och vårdar naturen.
  7. En scout känner ansvar för sig själv och andra.
  LÄS MER OM VÅR VÄRDEGRUND