Åby Scoutkår

Besök vår egen hemsida! www.abyscoutkar.se

Spårare

Välkommen!

Spårarscout är du när du går i årskurs 1 till 3. Vi träffas i scoutgården på måndagar 18:15-19:45.

På spårarscouterna lär vi oss grunderna i scouting, hur vi är en god kamrat och möter svårigheter med gott humör. Vi pysslar, leker och har kul tillsammans och lär oss om djur och natur.

Vi åker också gärna ut till vår scoutstuga i Mela några gånger om året.

Ann-Christine Mattsson

Ansvarig spårarscoutledare
Materialförvaltare och ledamot i kårstyrelsen

Greger Mattsson

Spårarscoutledare
Sekreterare i kårstyrelsen
Scoutgårdens förvaltning

Marie Rapp

Hjälpledare på spårarscouterna

Upptäckare

Välkommen!

Upptäckarscout är du när du går i årskurs 4 och 5. Vi träffas i scoutgården på torsdagar 18:00-19:30.

På upptäckarscouterna jobbar vi mycket med att lära oss vad och hur man själv tycker och tänker om olika saker. Men det finns även gott om tid för bus, lekar och tävlingar. Dessutom lär vi oss att hantera kniv, yxa och såg, att knyta knopar, surra och bygga, göra upp eld och mycket mer som vi har nytta av när vi åker på hajker och läger.

Elisa Dahlqvist

Ansvarig upptäckarscoutledare

Kaj Lindholm

kaj.lindholm@coor.com
Familjescoutledare
Upptäckarscoutledare
Kassör i kårstyrelsen
Scoutgårdens förvaltning

Magnus Hult

Upptäckarscoutledare

Äventyrare

Välkommen!

Äventyrarscout är du när du går i årskurs 6 till 8. Vi träffas i scoutgården på onsdagar 18:30-20:00.

I äventyrarscouterna hittar vi ständigt på en massa roliga äventyr. Vi paddlar, vandrar, sover i vindskydd och åker på läger och hajker tillsammans med scouter från hela världen. I äventyrarscouterna är patrullsystemet viktigt och vi lär oss att fungera och samarbeta som grupp. Vi jobbar med huvud och händer samtidigt som vi lär oss att ta hand om oss själva och varandra.

Äventyrsscouterna och tillhörande ledare har även en facebookgrupp där vi lägger upp information och bilder.

Love Mattsson

Ansvaig äventyrarscoutledare
Utmanarscoutledare
Vice ordföranden i kårstyrelsen

Ulrika Henningsson

Äventyrarscoutledare

Jacob Törnfeldt-Söderberg

Äventyrarscoutledare

Utmanare

Välkommen!

Utamanarscout är du från årskurs 9 till trean på gymnasiet. Vi träffas i scoutgården på söndagar 18:00-20:00.

Som utmanarscout åker du på arrangemang inte bara i Sverige utan också till andra länder för att tänja dina gränser och träffa andra likasinnade människor. Vi använder det vi lärt oss tidigare för att utvecklas som personer och grupp.

Madeleine Rapp

Ansvarig utmanarscoutledare
Webbansvarig och Ledamot i kårstyrelsen
Ansvarig för inköp av scoutskjortor och liknande till scoutgården

Love Mattsson

Ansvaig äventyrarscoutledare
Utmanarscoutledare
Vice ordföranden i kårstyrelsen

Rover

Åby ssckRoverscout är du när du slutat gymnasiet upp till du är ca 25 år. Åbys roverscoutlag heter SScK. Vi träffas så ofta vi hinner och när det passar för alla. Vi gör lite vad som faller oss in, ibland sitter vi och tar det lugnt i scoutgården och ser på en film, ibland hantverkar vi och ibland går vi på hajker och då både på sommaren och vintern!

Roverscouterna har ingen ansvarig ledare utan vi sköter oss själva, men om du undrar något får du gärna kontakta Madeleine Rapp.
Grafik löv 2

Ledare

åby ledarugglaVi i Åby Scoutkår har förmånen att ha ett brett ledarteam. Vi har de gamla rävarna som har stor erfarenhet och tar med sig en trygghet. Sen har vi ungdomar med bra ledarskapsförmågor som också sätter lite fart på aktiviteterna. På bilden ovan syns större delen av kårens ledare och andra möjliggörare uppradade i scoutskjortor efter en lyckad ledaravslutning.

Översta raden: Bert Svensson, Linnea Bevemyr, Kaj Lindholm, Lukas Mattsson, Robin Gyllander Larsson, Greger Mattsson Nedre raden: Love Mattsson, Madeleine Rapp, Linn Johansson, Erika Lindholm, Ann-Christine Mattsson, Britt Wiesner, Lena Svensson Sittande längst fram: Emil Lindholm
Sittande längst fram: Emil Lindholm

Vill du hjälpa till?

En hjälpande hand är alltid uppskattat!

Om du som vuxen vill hjälpa kåren finns det många saker du kan göra. Att vara avdelningsledare är bara ett exempel, underhåll av Mela eller scoutgården är ett annat. Du kanske har någon speciell kunskap inom något område som kan vara intressant för våra scputer att lär sig? Vad det än är så tveka inte att höra av dig till oss! Ta kontakt med någon av våra ledare eller styrelsen.

Allt jobb som alla våra ledare lägger ner är ideelt. Vi har även krav på att du som medlem måste vara nykterist, men du behöver inte vara medlem för att hjälpa till i kåren.

Åby Scoutkår

Inga nyheter hittades.

Inga kalenderposter hittades.

Wermlandsfärden 2017

Klarälven, Värmland

Wermlandsfärden 2017

Explorer Belt Nederländerna

Nederländerna

Explorer Belt Nederländerna

Fri 17 – Tänka, tala, agera

Scout Camp Ransberg

Fri 17 – Tänka, tala, agera

Förbundsmöte 2017

Scout Camp Ransberg

Förbundsmöte 2017

Ledarutbildning Patrull: Solvarg

Kungshol, Rättvik

Ledarutbildning Patrull: Solvarg

Scout Shop

Alltid eko & reko i shopen

Hos oss hittar du prylarna för det aktiva livet och de aktiva valen. Välkommen in bland sovsäckar, ryggsäckar, ficklampor, kåsor, märken, scoutkläder och mycket, mycket annat! Vi jobbar eko och reko och överskottet på allting du handlar går tillbaka till scoutrörelsen. Hitta våra profilprodukter här!