Grava Scoutkår

Välkommen till Grava Scoutkår

Hos oss kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

Gillar du friluftsliv, utmaningar – små som stora och att träffa nya människor är du välkommen till oss. Vi erbjuder en varierad verksamhet i en alkohol- och drogfri miljö. Vi finns i Skåre strax norr om Karlstad centrum.

By-portal Yggdrasil
Bygga
Äter mat
Lägerbål
Leker

Scoutavdelningar 2017

Spårarscout

spararscoutBLOMMAN är för dig mellan 8-10 år. De flesta av våra scoutmöten tillbringar vi utomhus. Vi leker mycket och lär oss samtidigt en massa bra saker. Det kan vara att samarbeta eller vad som skall packas i ryggsäcken inför ett läger.

Vi träffas tisdagar kl. 18.00-19.30 vid Föreningsgården, Karlsgrundsvägen 7, Skåre.

Upptäckarscout

upptackarscoutSKOGSDJUREN för dig som är 10-12 år. Vi jobbar i patruller (små grupper) och lär oss t ex att laga mat och elda.

Äventyrarscout

aventyrarscoutROVFÅGLARNA är för dig mellan 12-15 år. Vi är ute en del och gillar att laga mat. Vi är med och planerar och genomför våra scoutmöten.

Vi träffas tisdagar kl. 18.00-20.00 vid Föreningsgården, Karlsgrundsvägen 7, Skåre.

Utmanarscout

utmanarscoutFIKA heter kårens utmanarscoutavdelning. Det här gänget planerar och genomför sin egen verksamhet. Utmanarlaget träffas varierande tider och dagar under 2017.

grafik yxa

Om kåren

Vi erbjuder scouting till barn och ungdomar mellan 8-19 år. Våra scoutavdelningar är: Blomman – spårarscouter, Skogsdjuren – upptäckarscouter och Rovfåglarna – äventyrarscouter, samt FIKA som är kårens utmanarlag.
Eftersom scouting inte har någon övre åldersgräns försöker vi erbjuda alla medlemmar åtminstone någon aktivitet varje år. Det kan vara en studiecirkel i matlagning, en tur ut i Vänerskärgården eller en dagsvandring. Vad kåren skall arbeta med under året beslutas vid årsmötet som hålls i februari. Dit är alla medlemmar välkomna.

Vår scoutkår har en lång tradition med internationella kontakter och vi har genom åren haft besök från bl a England, Frankrike och Hong Kong. Medlemmar i kåren har deltagit i World Scout Jamboree i Kanada, Thailand, England, Sverige och nu senast Japan 2015.

Kåren bildades 1963.

Grafik löv 2

Lokal

Grava Föreningsgården 3 gavel 462

Föreningsgården ägs av Karlstad Kommun men har fungerat som kårens scoutlokal i många år. Lokalen ligger på Karlsgrundsvägen 7, i Skåre. Härifrån utgår våra scoutavdelningar och de flesta kårstyrelsemötena hålls här. Förutom kårens egen verksamhet hyrs lokalen ut till andra användare t ex studiecirklar, årsmöten och barnkalas. Vill du veta mer om uthyrningen, hör av dig till grava@nsf.scout.se.

Grafik knoprep

Är du nyfiken på ett medlemskap i scoutkåren är du välkommen att kontakta oss.
Det enklaste är att maila till grava@nsf.scout.se eller ringa Maria Hill på tfn 070 – 230 54 79.

Du kan också besöka oss i vår scoutlokal Föreningsgården, Karlsgrundsvägen 7, på tisdagar. Vi har scoutmöten mellan kl 18-20 under terminerna och då finns vi tillgängliga före eller efter scoutmötet.

E-post: grava@nsf.scout.se

Telefon: 070 – 230 54 79, Maria Hill

Idékursen 2018

Kungshol kurs- och lägergård

Idékursen 2018

Scoutgalan

Norrköping

Scoutgalan

Leda avdelning – NSF profil

Kurshelg 1: Billingens stugby, Skövde. Kurshelg 2: Scoutgården, Stora Levene

Leda avdelning – NSF profil

Scouternas utbildardagar

Scouternas utbildardagar

Scoutledningsträff och förbundsråd

Scoutledningsträff och förbundsråd

Scout Shop

Alltid eko & reko i shopen

Hos oss hittar du prylarna för det aktiva livet och de aktiva valen. Välkommen in bland sovsäckar, ryggsäckar, ficklampor, kåsor, märken, scoutkläder och mycket, mycket annat! Vi jobbar eko och reko och överskottet på allting du handlar går tillbaka till scoutrörelsen. Hitta våra profilprodukter här!