Grava Scoutkår

Välkommen till Grava Scoutkår

Hos oss kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

Gillar du friluftsliv, utmaningar – små som stora och att träffa nya människor är du välkommen till oss. Vi erbjuder en varierad verksamhet i en alkohol- och drogfri miljö. Vi finns i Skåre strax norr om Karlstad centrum.

Scoutavdelningar 2019

Spårarscout

spararscoutBLOMMAN är för dig mellan 8-10 år. De flesta av våra scoutmöten tillbringar vi utomhus. Vi leker mycket och lär oss samtidigt en massa bra saker. Det kan vara att samarbeta eller vad som skall packas i ryggsäcken inför ett läger.

Upptäckarscout

upptackarscoutSKOGSDJUREN för dig som är 10-12 år. Vi jobbar i patruller (små grupper) och lär oss t ex att laga mat och elda.

Äventyrarscout

aventyrarscoutROVFÅGLARNA är för dig mellan 12-15 år. Vi är ute en del och gillar att laga mat. Vi är med och planerar och genomför våra scoutmöten.

Utmanarscout

utmanarscoutKårens Utmanarlag träffas efter överenskommelse i laget och planerar och genomför sin egen verksamhet.

grafik yxa

Om kåren

Vi erbjuder scouting till barn och ungdomar mellan 8-19 år. Våra scoutavdelningar är: Blomman – spårarscouter, Skogsdjuren – upptäckarscouter och Rovfåglarna – äventyrarscouter, samt FIKA som är kårens utmanarlag.
Eftersom scouting inte har någon övre åldersgräns försöker vi erbjuda alla medlemmar åtminstone någon aktivitet varje år. Det kan vara en studiecirkel i matlagning, en tur ut i Vänerskärgården eller en dagsvandring. Vad kåren skall arbeta med under året beslutas vid årsmötet som hålls i februari. Dit är alla medlemmar välkomna.

Vår scoutkår har en lång tradition med internationella kontakter och vi har genom åren haft besök från bl a England, Frankrike och Hong Kong. Medlemmar i kåren har deltagit i World Scout Jamboree i Kanada, Thailand, England, Sverige och nu senast Japan 2015.

Kåren bildades 1963.

Grafik löv 2

Lokal

Kårens scoutlokal finner du fr o m 1 januari 2019 på Odalvägen 50, inne på Ilanda IP. Här utgår vi när scoutavdelningarna träffas och här har vi våra styrelsemöten.

Grafik knoprep

Är du nyfiken på ett medlemskap i scoutkåren är du välkommen att kontakta oss.
Det enklaste är att maila till grava@nsf.scout.se eller ringa Maria Hill på tfn 070 – 230 54 79.

E-post: grava@nsf.scout.se

Telefon: 070 – 230 54 79, Maria Hill