Ransberg Scoutkår

Årets sista scoutmöte för hela familjen

Söndag 10/12 Kl. 10:00-12:00 ”Julavslutning för hela familjen” Försäljning av fika till förmån för scoutkåren.
Kaffe/Te, saft eller glögg och pepparkaka, gör din egen ”krabbelur”.
Vi är ute hela tiden så tänk på hur ni klär er. Vi tänder eld så den som vill ta med något att grilla kan göra det. Det går att stanna kvar efter också om man vill grilla mer.
Vi gör lite julhantverk.

-Meddela hur många som kommer, till Christian Ageland senast torsdag 7/12

Ledarna hälsar er välkomna!
Emilia Sandgren Mob: 0730-307040, E-post: emilia.sandgren@nsf.scout.se
Markus Ternestål Mob: 0703-528527 E-post: markus_t89@hotmail.com
Christian Ageland Mob: 073-2746084, E-post: christian.ageland@nsf.scout.se

Facebook: https://www.facebook.com/ransbergscout/

Kommande scoutmöten 2017:

Denna termin blir lite kortare med endast tre träffar innan juluppehållet.
Vi kommer att vistas utomhus så mycket det går så alla behöver ha kläder som tål aktiviteter i alla väder. Ni får gärna ha med frukt eller något lättare mellanmål om det skulle bli lite energibrist. Dricksvatten kommer att finnas. Vi startar scoutmötet utanför ”Grillstugan”.
Inför varje träff önskar att ni anmäler er senast tre dagar i förväg antingen genom att skicka ett mejl eller ett sms till Christian Ageland.
Datum & Tid
Oktober: 21/10 Kl. 10.00-12.00 ”Uppstart med JOTA-JOTI”
November: 26/11 Kl. 09.30-12.00 ”Pionjärer som bygger sin lägerplats”
December: 10/12 Kl. 09:30-12:00 ”Julavslutning för hela familjen” Försäljning av fika till förmån för scoutkåren.

Ledarna hälsar er välkomna!
Emilia Sandgren Mob: 0730-307040, E-post: emilia.sandgren@nsf.scout.se
Markus Ternestål Mob: 0703-528527 E-post: markus_t89@hotmail.com
Christian Ageland Mob: 073-2746084, E-post: christian.ageland@nsf.scout.se
Jakob Eriksson

Höstens Scoutmöten startar på Lördag den 21 Oktober kl. 10,00-12,00

Välkomna till Ransberg Scoutkår alla barn som fyller 7 år i år! Vi startar hösten på en helg som har ett arrangemang som kallas JOTA-JOTI som står för ”Jamboree on the air och Jamboree on the internet”. Det är en helg där scouter från hela världen samlas och kommunicerar med varandra. Under scoutmötet kommer vi att kika på detta en stund. Vi lär känna varandra lite mer mm. Det blir ingen lunch som det blev under familjescoutingen i våras. Tag gärna med en vattenflaska om ni blir törstiga.

Samling nedanför Herrgården som vanligt. Ingen anmälan krävs.

Välkomna

Välkommen till Ransbergs Scoutkår!

Scoutmöte 29 juni

Alla barn som fyllt 6 år bjuds in till Scoutmöte Torsdag den 29 juni kl. 10 – 14, vi kommer att andra scouter som är på läger på Ransbergs Herrgård. Kostnad 50 kr/barn. Anmälan till christian.ageland@nsf.scout.se,

se bifogad inbjudan: Inbjudan till scoutmöte29 Juni

Familjescouting

Inbjudan till familjescouting – I vår startar vi vid tre söndagar, Familjescouting, där hela familjen kan vara med det är: 19 Mars, 23 April och 21 Maj.

Anmäl er till Christian Ageland med antal personer, kontaktuppgift och om ni har speciell kost på mail: christian.ageland@nsf.scout.se eller sms till 073-2746084

Årsmöte

Det är nu dags att kalla till årsmöte. Som vi bestämde förra året så kör vi även årets årsmöte i samband med Vårfesten, och då det i år blir under Valborgshelgen blir årsmötet söndag den 30 april kl 19. Vi hinner med mötet mellan middag och då det är dags att gå upp till dammen och elda,
Även om man inte är med på övriga Vårfesten är man välkommen till årsmötet och kvällens övriga trevligheter.

Utöver ordinarie årsmötesdagordning har vi att diskutera och bestämma oss för hur kåren ska gå vidare med lokal verksamhet på Ransberg. Hur går vi vidare med familjescouting och/eller annan verksamhet under och efter sommaren.

Årsmöteshandlingar kommer finnas här strax.

Medlemsavgift

Medlemsavgiften för Ransbergs scoutkår är 100 kr och betalas in på kårens bankgiro eller swish.
Ange ”Medlemsavgift” och namn.
Bankgiro 5016-6883
Swish 123 588 43 25

Hitta hit

Scout Camp Ransberg hittar du i hjärtat av Värmland några km från Ransäter och en dryg timmes bussfärd från Karlstad. Bussarnas tider hittar du på www.varmlandstrafik.se. Närmsta busshållplats är Ransäter kyrka.

Adress:

Scoutledningsträff och förbundsråd

Scoutledningsträff och förbundsråd

Scout Shop

Alltid eko & reko i shopen

Hos oss hittar du prylarna för det aktiva livet och de aktiva valen. Välkommen in bland sovsäckar, ryggsäckar, ficklampor, kåsor, märken, scoutkläder och mycket, mycket annat! Vi jobbar eko och reko och överskottet på allting du handlar går tillbaka till scoutrörelsen. Hitta våra profilprodukter här!