VoteIT FM 2017

VoteIt – e-åsiktstorget för FM 2017

Inför förbundsmötet 2017 använder vi oss av e-åsiktstorg i systemet VoteIt. E-åsiktstorget för förbundsmötet 2017 är nu öppet. Du hittar det här! På torget kan du läsa, diskutera och om du är ombud även lägga ändrings- och tilläggsförslag som tas med till beredningsgrupperna under förbundsmötet på Scout Camp Ransberg. Arbetsformerna för förbundsmötet 2017 hittar du här!

Registrera dig och logga in

Om du är ombud (eller ersättare) har du idag, 5 juni, fått en inbjudan till din e-postadress. Använd länken i mailet för att registrera dig, då den är kopplad till din rätt att lägga förslag. Som ombud har du behörighet att läsa, diskutera och lägga förslag.

Är du anmäld som FM-deltagare har även du fått en inbjudan via e-post för smidig registrering. Alla som är intresserade kan registrera sig och få läsa och diskutera. Har du inte fått en inbjudan så kan du själv registrera dig här uppe till höger och sedan begärna tillträde till mötet när du är inloggad.

Ombudens ansvar

Nu när vi liksom förra gången vi hade förbundsmöte använder oss av e-åsiktstorg ställer det krav på er kårer och ombud att läsa igenom handlingarna och lägga förslag digitalt. E-åsiktstorget kommer att stängas för nya förslag 48 timmar innan förbundsmötet öppnar för att alla ska hinna gå igenom och bilda sig en uppfattning om förslagen som vi tar med direkt in i beredningsgrupper när vi ses på Scout Camp Ransberg.

Det innebär att de förslag som ni vill lägga måste vara lagda senast klockan 9.00 den 29 juni för att behandlas under FM 2017.

Användarguide VoteIT

Instruktionerna nedan kan också laddas ner i en PDF-fil här.

Motioner och förslag

Till vänster hittar du hela föredragningslistan med alla motioner och förslag. För att läsa en motion eller ett förslag klickar du på namnet och sidan öppnas.

Skulle du inte se lista till vänster så klicka på ikonen längst upp till vänster för att ta fram/dölja föredragningslistan.

Att lägga ett nytt förslag

Som ombud har du möjlighet att lägga ändrings- och tilläggsförslag.
För att lägga ett förslag klickar du på knappen Lägg ett förslag.

En ruta med ordet föreslår ifyllt dyker upp. Låt det som redan står i rutan stå kvar! Fyll på med ditt förslag som börjar med att

Kommentera ett förslag

För att kommentera ett förslag klickar du på rutan Kommentera under det aktuella förslaget. En ruta dyker då upp med en #-tagg förifylld. Låt det som redan står i rutan stå kvar!

#-taggen som står håller ihop alla kommentarer kring ett specifikt förslag, så tar du bort den förifyllda #-taggen tappar kommentaren sitt sammanhang och det blir svårt att förstå vilken att-sats som kommentaren gäller. När du skrivit din kommentar och valt spara så dyker kommentaren upp till höger runder rubriken Diskussion.

För att enkelt kunna se alla kommentarer kring ett visst förslag kan du klicka på #taggen i det förslaget och en filtrering sker.

Svara på ett diskussionsinlägg

Om du vill svara på ett diskussionsinlägg väljer du knappen Svara under aktuellt diskussionsinlägg. En ruta öppnas då med förifyllt #-tagg och @namn på den som skrivit det inlägg du svarar på. Låt det som redan står i rutan stå kvar! #-taggen är för att fortsatt hålla ihop alla diskussioner som rör ett specifikt förslag. @namn gör att personen som skrev inlägget nämns och därmed får ett e-postmeddelande om att någon svarat på hens inlägg.

Nytt sen sist?

I föredragningslistan ser du symboler under namnet på motionen/förslaget. Efter symbolerna finns en siffra som indikerar hur många förslag samt diskussionsinlägg som finns. Nya förslag/diskussionsinlägg som till kommit sedan sist du var inloggad markeras i den svarta cirkeln efter resektive symbol.

Frågor?

Har du frågor eller problem? Hör av dig till kommunikatör Caroline Spångberg på caroline.spangberg@nsf.scout.se.

JOTA/JOTI

JOTA/JOTI

Doživljaj – resa till Bosnien-Hercegovina

Bosnien-Hercegovina

Doživljaj – resa till Bosnien-Hercegovina

Kurshelgen Kompassen

Tollare folkhögskola

Kurshelgen Kompassen

Upplev 2017

Tyskland

Upplev 2017

Höstveckan

Scout Camp Ransberg

Höstveckan

Scout Shop

Alltid eko & reko i shopen

Hos oss hittar du prylarna för det aktiva livet och de aktiva valen. Välkommen in bland sovsäckar, ryggsäckar, ficklampor, kåsor, märken, scoutkläder och mycket, mycket annat! Vi jobbar eko och reko och överskottet på allting du handlar går tillbaka till scoutrörelsen. Hitta våra profilprodukter här!