Rekrytering

Rekryteringshandledning

– för rekrytering av ledare och scouter

Är det dags för er kår att rekrytera nya scouter? Känner ni er osäkra på hur ni pratar om er verksamhet i ett klassrum eller vill ni testa på en ny typ av rekrytering? Kul! Nu finns NSF:s nya rekryteringshandledning äntligen tillgänglig! Bläddra i den för att finna uppslag till nya sätt att rekrytera på som passar just er kår!
Du hittar rekryteringshandledningen här!

Rekryteringsmaterial

Rekryteringsbroschyr

Som hjälp i rekryteringsarbetet finns en inspirerande rekryteringsbroschyr att dela ut under rekryteringstillfällena. Broschyren berättar om vad Nykterhetsrörelsens Scoutförbund är och vad man kan förvänta sig av verksamheten i de olika åldersgrupperna. Er verksamhetsutvecklare har flera på kontoret så hör av dig till hen!

Ta med en kompis!

Här hittar du Kompismaterialet som uppdaterades 2014. Det är fyllt med tips, idéer och hjälpmedel till kåren när ni vill erbjuda fler barn, unga och vuxna att bli scouter. Ni kan använda det när ni vill under året. Idéerna kommer att räcka länge och tål att upprepas.

I webbutiken hittar du produkter att beställa för kompisrekrytering, det finns bland annat kompiskåsor, tygpåsar, märken och schabloner.

Rekryteringsbidrag

Rekryteringsbidrag kan sökas av kåren för en planerad aktivitet, som varar minst en timma, med syfte att visa upp scouting och få fler medlemmar. Varje deltagare ger 7 kr oavsett ålder. Om aktiviteten genomförs av enbart förbundets verksamhetsutvecklare kan detta bidrag ej utnyttjas. Redovisning görs på en blanketten per aktivitet och sändes till kansliet löpande eller senast 31 januari året efter genomförandet. Blanketten hittar du här!

Välkomstbroschyr

För att ge våra nya medlemmar och deras anhöriga en introduktion i vad Nykterhetsrörelsens Scoutförbund är och vad vi står för, så har vi tagit fram en broschyr som berättar om detta. Där kan man också läsa om vad man kan göra som scout, vad man får ut av sitt medlemskap, vad som gäller med försäkringar, hur märkena ska sitta på skjortan och mycket mer. Broschyren finns att beställa gratis från webbutiken samt att läsa i PDF-format här.

Hitta din kår

Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds lokalföreningar, scoutkårerna, finns på många orter i Sverige. För att hitta din närmast kår, klicka på kartan eller fyll i namnet på din ort eller postnummer nedan:

  #

  Kalender

  jan
  25

  Förbundsledningssamling

  Tollare folkhögskola
  Visa alla datum

  Förbundsledningssamling

  jan
  25
   
  jan
  26
   
  jan
  27
   
  feb
  1

  Utmanarscoutting 2019

  Flen
  Visa alla datum

  Utmanarscoutting 2019

  feb
  1
   
  feb
  2
   
  feb
  3
   
  feb
  15

  Arbetshelg Kungshol

  Visa alla datum

  Arbetshelg Kungshol

  feb
  15
   
  feb
  16
   
  feb
  17
   
  feb
  22

  Aktiva Hus – distanskurs

  Wendelsbergs folkhögskola
  Visa alla datum

  Aktiva Hus – distanskurs

  aug
  31
   
  sep
  1
   
  sep
  2
   
  nov
  9
   
  nov
  10
   
  nov
  11
   
  feb
  22
   
  feb
  23
   
  feb
  24
   
  maj
  10
   
  maj
  11
   
  maj
  12
   

  Scoutlagen

  1. En scout söker sin tro och respekterar andras.
  2. En scout är ärlig och pålitlig.
  3. En scout är vänlig och hjälpsam.
  4. En scout visar hänsyn och är en god kamrat.
  5. En scout möter svårigheter med gott humör.
  6. En scout lär känna och vårdar naturen.
  7. En scout känner ansvar för sig själv och andra.
  LÄS MER OM VÅR VÄRDEGRUND