Sober Network

Sober Network knyter samman nyktra scouter från hela världen. Det är ett nätverk för scouter, världen runt, som tagit ställning för personlig helnykterhet och avståndstagande från alla sorters droger.

Använd Sober Network Pin på scoutskjortan, kavajslaget eller blusen i alla sammanhang – visa att du är en scout som tar ställning mot alkohol och andra droger. Uppmuntra andra att också göra det! Minst en gång per år arrangeras informella möten på scoutarrangemang där nätverkets medlemmar kan diskutera nykterheten i praktiken – vilka skillnader och likheter upplever vi som nyktra scouter i världen?

Köp Sober Network pins i Scoutshopen.

Sober-Network

In english

What is the Sober Network?

This network was created by the Temperance Guide and Scout Association, which is an association that consists of sober guides and scouts in Sweden. We have created the Sober Network to be able to gather sober guides and scouts all over the world. The network is distinguished by the Sober Badge. By wearing the Sober Badge you show that you take a stand against drugs.
Personal freedom from drugs
A sober guide/scout makes a personal decision not to use alcohol and other drugs.

Definition of a drug

For a substance to be classified as a drug it needs to be toxic, addictive and arousing.

Encourage others to do the same

When you wear the Sober Badge you show that you have taken a stand against drugs and that you encourage others to do the same.

Solidarity with those who suffer from the negative consequences of drugs

You also show solidarity with those who suffer from the negative consequences of alcohol and other drugs.

If you want to share Sober Network you can download these info documents. Right now they exist in French and English, if you want to help us translate them we are very greatful. E-mail us on ik@nsf.scout.se.

In French

Aurora utmanarläger 2019