Nya programmaterial!

NSF kan äntligen stolt presentera, inte ett utan två helt nya programmaterial, Klartänkt och Bright Minds! De båda material har tagits fram för att på ett enkelt och kreativt sätt diskutera alkohol och alkoholnormen med scouter i alla åldrar.

Klartänkt

Materialet Klartänkt riktar sig till dig som är intresserad av att reflektera kring alkohol och andra droger samt tobak. Genom att bli medvetna om våra val i livet och fundera på varför vi väljer och väljer bort något, ökar våra förutsättningar för att vi ska kunna ta välgrundade beslut. Klartänkt baseras på lekfulla övningar som får deltagarna att vrida och vända på hur och varför. Övningarna ger utrymme att hitta egna svar och få förutsättningar för att ta ett nyktert ställningstagande.

Framöver kommer www.klartänk.nu innehålla hela materialet, där kommer vi också kontinuerligt lägga upp nya övningar och intressanta länkar. Tills dess, kan du där ladda ner hela boken som pdf.

Bright Minds

Materialet Bright Minds riktar sig till ungdomar och unga vuxna och övningarna syftar till att skapa många bra samtal. I materialet hittar ni sju möten med olika teman som alla relaterar till samhällsutveckling. Varje möte innehåller en eller flera berättelser från civilsamhället i olika delar av världen.  I mötesupplägget finns tid till diskussioner, olika övningar och möjlighet att planera och genomföra praktiska handlingar enskilt och tillsammans.

Materialet har två huvudsakliga syften:

• att ge unga en djupare förståelse för internationella frågor och utmaningar, genom att koppla lokal scouting till ett globalt sammanhang.
  • att skapa utrymme för diskussioner kring de utmaningar som alkohol skapar i relation till samhällsutveckling.

Ladda ner Bright Minds här.

Aktiva Hus – distanskurs

Wendelsbergs folkhögskola