Rapport från arbetshelgen

Första helgen i oktober samlades ett 25-tal scouter för arbetshelg på Kungshol. Några hade till och med kommit flera dagar i förväg för att jobba. Fokus låg på att rusta anläggningen inför vintern och att jobba vidare med bygget av nya dubbelhärbret. Under helgen och veckan har vi putsat, dragit el, snickrat, krattat löv, sågat ned sly, fällt träd, fyllt på vedförrådet, grävt gropar, städat, lagat mat, stängt av sommarvatten och mycket annat.

Hasse har lämnat oss

Några dagar innan arbetshelgen fick vi det tråkiga beskedet att Hasse Lundberg lämnat oss. Han har varit med i Kungsholsstiftelsen i närmare 40 år och dragit ett stort lass vad gäller ekonomi, men också att praktiskt planera och driva renovering och byggnationer på Kungshol. Det senaste stora projektet med nya dubbelhärbret arbetade han med ända in i det sista och hade planerat att vara med under arbetshelgen.

Information om begravningen får ni från Allbo begravningsbyrå. http://www.allbobegravning.se/hem.html

Nytt härbre

Det nya dubbelhärbret kommer att rymma två stora sovrum med 7 – 8 bäddar i varje. Dessutom blir det ett par grupprum, förråd och hantverksrum, vilket vi hoppas ska underlätta arbetet under kurser, läger och andra aktiviteter på anläggningen.

Vill du vara med och ge ett bidrag till nya dubbelhärbret kan du köpa stockrätter. Priserna för stockrätterna är följande:

• hel stock 2000:-
  • halv stock 1000:-
  • kvarts stock 500:-
  • åttondels stock 250:-

Sätt in pengarna på Kungshols plusgirokonto 487-9 och ange att det gäller en stockrätt.

Kommande arbetshelger våren 2018

Boka redan nu in 27 – 28/1 och 28/4 – 1/5 i almanackan.