Ledare Vuxen

Utveckla dig själv och ditt ledarskap när du skapar en rolig och meningsfull fritid för barn och unga.

Ledare

Scouterna finns till för, och leds av, unga med stöd av vuxna. Som vuxen har du en viktig roll. Du fungerar som en mentor och förebild där det är du som ger våra barn och unga möjligheter att växa som människor och bli redo för livet.

Att vara scoutledare i Nykterhetsrörelsens Scoutförbund är oerhört roligt. Att få se dina spårarscouter klara första natten i tält utan hemlängtan, att se dina upptäckarscouter möta motgångar med ett leende på läpparna eller att se dina äventyrarscouter ta sina första steg ut i världen – det ger en kick utan motsvarighet. Tillsammans med dina ledarkollegor och scouter är du med om en fantastisk resa där bara ni sätter gränserna. Och vad kan väl vara viktigare än att dela med sig lite av det bästa man själv har till en växande generation?

Det är de engagerade ledarna som gör verklig skillnad för våra scouter. Just nu är det viktigare än någonsin att erbjuda barn och unga en bra, intressant och meningsfull fritid. Där spelar vi i Nykterhetsrörelsens Scoutförbund en viktig roll. Genom oss får barn och unga lära sig hur demokrati fungerar, varför tolerans och förståelse är viktigt och framförallt hur man är en schysst kompis och medmänniska.

Vi har ett scoutprogram som går ut på att scouterna hela tiden ska utmanas på sin nivå och efter sina förutsättningar. Genom olika scoutledarutbildningar och möten med scouter och andra scoutledare får du chansen att utbildas, utveckla ditt ledarskap och växa som människa.

Du behöver inte själv ha varit scout som barn för att vara en bra ledare, det viktiga är ditt engagemang. Scoutingen lär du dig tillsammans med scouterna.

Nyårsbal 2017-2018

Scout Camp Ransberg

Nyårsbal 2017-2018

Idékursen 2018

Kungshol kurs- och lägergård

Idékursen 2018

Scoutgalan

Åby

Scoutgalan

Leda avdelning – NSF profil

Kurshelg 1: Billingens stugby, Skövde. Kurshelg 2: Scoutgården, Stora Levene

Leda avdelning – NSF profil

Scouternas utbildardagar

Scouternas utbildardagar

Scout Shop

Alltid eko & reko i shopen

Hos oss hittar du prylarna för det aktiva livet och de aktiva valen. Välkommen in bland sovsäckar, ryggsäckar, ficklampor, kåsor, märken, scoutkläder och mycket, mycket annat! Vi jobbar eko och reko och överskottet på allting du handlar går tillbaka till scoutrörelsen. Hitta våra profilprodukter här!