Utmanarscout 15-18 år

Utmana dig själv, din omgivning och normerna i samhället!

Utmanarscout

Utmana dig själv, din omgivning och normerna i samhället! Som utmanarscout i Nykterhetsrörelsens Scoutförbund sätter du och dina scoutkamrater ramarna för verksamheten och de utmaningar ni är villiga att anta.

”Jag väljer att vara scout för kompisarna. Jag träffar så många intressanta människor. Som scout får jag göra saker jag inte får göra vanligtvis, till exempel att bygga upp en lägerplats.”

Bläddra i Utmanarscouternas bok Våga Utmana här!

Världen ligger för dina fötter och genom scouting finns många möjligheter att utforska den. Vandringsäventyr i Europa, deltagande på Världsscoutjamboreen eller en volontärinsats inom något av de internationella projekten Nykterhetsrörelsens Scoutförbund är med och stöttar. Vad du vill satsa på är upp till dig. Naturligtvis behöver du inte åka utanför landets gränser för att utmana dig själv.

Årligen arrangeras olika hajker och läger bara för utmanarscouter i Nykterhetsrörelsens Scoutförbund där du får chansen att uppleva utmanande och utvecklande aktiviteter tillsammans med dina vänner. Kanske är det just du och din utmanarscoutpatrull med er galna idé som får arrangerar nästa aktivitet? Bara fantasin sätter gränser.

Vad vill du förändra? I samhället finns det gott om normer och fördomar, och inom scouterna verktyg för att påverka och göra din röst hörd. Du hittar också med största sannolikhet andra scoutkompisar som är inne på samma spår. Och när vi är många som vill samma sak, då finns alla möjligheter att förändra världen!

Visst låter det kul? Hitta din närmaste scoutkår här!

Leda Scouting – Sundsvall

Sundsvall