Utmanarscout 15-18 år

Utmana dig själv, din omgivning och normerna i samhället!

Utmanarscout

Utmana dig själv, din omgivning och normerna i samhället! Som utmanarscout i Nykterhetsrörelsens Scoutförbund sätter du och dina scoutkamrater ramarna för verksamheten och de utmaningar ni är villiga att anta.

”Jag väljer att vara scout för kompisarna. Jag träffar så många intressanta människor. Som scout får jag göra saker jag inte får göra vanligtvis, till exempel att bygga upp en lägerplats.”

Bläddra i Utmanarscouternas bok Våga Utmana här!

Världen ligger för dina fötter och genom scouting finns många möjligheter att utforska den. Vandringsäventyr i Europa, deltagande på Världsscoutjamboreen eller en volontärinsats inom något av de internationella projekten Nykterhetsrörelsens Scoutförbund är med och stöttar. Vad du vill satsa på är upp till dig. Naturligtvis behöver du inte åka utanför landets gränser för att utmana dig själv.

Årligen arrangeras olika hajker och läger bara för utmanarscouter i Nykterhetsrörelsens Scoutförbund där du får chansen att uppleva utmanande och utvecklande aktiviteter tillsammans med dina vänner. Kanske är det just du och din utmanarscoutpatrull med er galna idé som får arrangerar nästa aktivitet? Bara fantasin sätter gränser.

Vad vill du förändra? I samhället finns det gott om normer och fördomar, och inom scouterna verktyg för att påverka och göra din röst hörd. Du hittar också med största sannolikhet andra scoutkompisar som är inne på samma spår. Och när vi är många som vill samma sak, då finns alla möjligheter att förändra världen!

Visst låter det kul? Hitta din närmaste scoutkår här!

Idékursen 2018

Kungshol kurs- och lägergård

Idékursen 2018

Scoutgalan

Norrköping

Scoutgalan

Leda avdelning – NSF profil

Kurshelg 1: Billingens stugby, Skövde. Kurshelg 2: Scoutgården, Stora Levene

Leda avdelning – NSF profil

Scouternas utbildardagar

Scouternas utbildardagar

Scoutledningsträff och förbundsråd

Scoutledningsträff och förbundsråd

Scout Shop

Alltid eko & reko i shopen

Hos oss hittar du prylarna för det aktiva livet och de aktiva valen. Välkommen in bland sovsäckar, ryggsäckar, ficklampor, kåsor, märken, scoutkläder och mycket, mycket annat! Vi jobbar eko och reko och överskottet på allting du handlar går tillbaka till scoutrörelsen. Hitta våra profilprodukter här!