Tyck till om stadgeförslag

På höstens förbundsmöte kommer förbundsstyrelsen att lägga fram ett nytt förslag på stadgar. Ambitionen har varit förenkla för verksamheten genom att både uppdatera språk och innehåll. Styrelsen har inspirerats av Scouternas stadgar vad gäller styrning av kåren och av IOGT-NTO vad gäller utformningen rent layoutmässigt, något som underlättar samarbete i IOGT-NTO-rörelsen. En stor skillnad blir att kårstadgarna föreslås ligga vid sidan av för att underlätta om bidragsregler förändras under pågående mandatperiod eller om kårer vill anta egna stadgar. Förbundets stadgar reglerar minimikrav för kårstadgan på liknande sätt som Scouternas.

Då stadgarna är ett grundläggande viktigt dokument vill styrelsen ge medlemmar möjlighet att kommentera och hjälpa till med förslag på ändringar redan innan förbundsmötet. Ambitionen är att styrelsen på sitt möte 17-18 augusti ska kunna revidera ett slutligt förslag.

Förslaget till stadgar hittar du här lite senare i veckan!

Senast den 11 augusti vill vi att du mejlar dina synpunkter till nsffs@nsf.scout.se.

Aurora utmanarläger 2019

Storvallen