Demokratijamboree 2022

Plats: Aula Magna på Stockholms universitet
Arrangör: Scouterna
Kostnad: 700-850 kr + resa och boende för deltagare

Du kan påverka Scouternas framtid! I höst är det återigen dags för Demokratijamboree, en rolig helg fylld med scoutvänner från hela landet, diskussioner, möten och kanske framförallt: Scouternas stämma.

Vad är en demokratijamboree?

Arrangemanget Demokratijamboree består dels av Scouternas stämma och dels en social mötesplats. Där bestämmer scouter från hela landet tillsammans hur scouting i Sverige ska se ut de kommande två åren. De formella förhandlingarna kommer att pågå under lördagen och söndagen, men hela helgen är fylld med workshops, diskussioner, inspiration, härliga samtal och annat roligt.

Alla scouter är välkomna!

Du kan delta på flera olika sätt, till exempel som ombud, deltagare, funktionär eller utställare.
Anmälan öppnar i höst, mer info kommer. Du hittar också deltagarinfo på vår webbplats.

Funktionär

Vill du vara med och göra Demokratijamboree och Scouternas stämma möjlig? Perfekt – vi söker just nu funktionärer till helgen. Som funktionär får du uppleva en helg fylld med nya vänner, demokrati och annat skoj! Du betalar ingenting för helgen och får mat och gratis golvförläggning.

Läs mer om detta på vår webbplats!

Skicka in en motion

Alla medlemmar har rätt att lämna förslag till stämman. Dessa kallas motioner.
Du måste skicka in din motion senast 6 augusti 2022.

Deltagaravgift

Om du är under 26 år är deltagaravgiften 700 kronor. Om du är 26 år eller äldre kostar det 850 kronor. I deltagaravgiften ingår tillgång till hela Demokratijamboreens programinnehåll, kvällsunderhållning, kaffe och fika, lunch under lördag och söndag och middag med dessert på lördagen.

Det är samma pris för ombud som för dig som är deltagare. Mer information för ombud och deltagare finns på länken nedan. Sidan kommer uppdateras i samband med att anmälan öppnar.

Kostnader för resa, boende och frukost ingår inte i avgiften. Om du bara vill komma till stämman för att rösta eller lyssna på de demokratiska delarna av mötet och inte delta i övrigt programinnehåll kan du anmäla dig som dagsbesökare eller dagsombud för 0 kronor. Då ingår inget kaffe, fika eller annan förtäring och inte heller kvällsunderhållning och aktiviteter efter att stämman avslutats

Mer information

Få senaste informationen om årets Demokratijamboree genom att hålla koll på webbplatsen!

Hitta din kår

Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds lokalföreningar, scoutkårerna, finns på många orter i Sverige. För att hitta din närmast kår, klicka på kartan eller fyll i namnet på din ort eller postnummer nedan:

  @nykterscout

  Webshop

  Välkommen till vår webshop!

  Här hittar du profilprodukter, rekryteringsbroschyrer och programmaterial. Välkommen!

  Scoutlagen

  1. En scout söker sin tro och respekterar andras.
  2. En scout är ärlig och pålitlig.
  3. En scout är vänlig och hjälpsam.
  4. En scout visar hänsyn och är en god kamrat.
  5. En scout möter svårigheter med gott humör.
  6. En scout lär känna och vårdar naturen.
  7. En scout känner ansvar för sig själv och andra.
  LÄS MER OM VÅR VÄRDEGRUND
  Vill du bli medlem?
  Ja!