Grava Scoutkår

Välkommen till Grava Scoutkår

Scouterna träffas ute!

När många aktiviteter ställs in i dessa Corona-tider fortsätter våra scoutavdelningar att träffas. All verksamhet sker utomhus och av hänsyn till andra är vi alla friska när vi deltar i verksamheten. Läs gärna mer här https://www.nsf.scout.se/coronaviruset-covid-19/

Hos oss kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

Gillar du friluftsliv, utmaningar – små som stora och att träffa nya människor är du välkommen till oss. Vi erbjuder en varierad verksamhet i en alkohol- och drogfri miljö. Vi finns i Skåre strax norr om Karlstad centrum.

Scoutavdelningar 2020

Spårarscout

spararscoutSpårarscouterna är för dig mellan 8-10 år. De flesta av våra scoutmöten tillbringar vi utomhus. Vi leker mycket och lär oss samtidigt en massa bra saker. Det kan vara att samarbeta eller vad som skall packas i ryggsäcken inför ett läger.

Under våren 2020 träffas vi på tisdagar kl 18.00-19.30.

Utmanarscout

utmanarscoutKårens Utmanarlag skapar och driver sin egen verksamhet. Under våren 2020 träffas Utmanarna på tisdagar kl 19.30.

grafik yxa

Om kåren

Vi erbjuder scouting till barn och ungdomar mellan 8-19 år. Våra scoutavdelningar är: Blomman – spårarscouter, Skogsdjuren – upptäckarscouter och Rovfåglarna – äventyrarscouter, samt kårens utmanarlag.
Eftersom scouting inte har någon övre åldersgräns försöker vi erbjuda alla medlemmar åtminstone någon aktivitet varje år. Det kan vara en studiecirkel i matlagning, en tur ut i Vänerskärgården eller en dagsvandring. Vad kåren skall arbeta med under året beslutas vid årsmötet som hålls i februari. Dit är alla medlemmar välkomna.

Vår scoutkår har en lång tradition med internationella kontakter och vi har genom åren haft besök från bl a England, Frankrike och Hong Kong. Medlemmar i kåren har deltagit i World Scout Jamboree i Kanada, Thailand, England, Sverige, Japan och nu senast i USA.

Kåren bildades 1963.

Grafik löv 2

Lokal

Kårens scoutlokal finner du på Odalvägen 50, inne på Ilanda IP. Här utgår vi när scoutavdelningarna träffas och här har vi våra styrelsemöten.

Grafik knoprep

Är du nyfiken på ett medlemskap i scoutkåren är du välkommen att kontakta oss.
Det enklaste är att maila till grava@nsf.scout.se eller ringa Maria Hill på tfn 070 – 230 54 79.

E-post: grava@nsf.scout.se

Telefon: 070 – 230 54 79, Maria Hill

Coronavirus (Covid-19)

Information till kårer, distrikt, medlemmar och föräldrar