Driva scoutkår

Utveckla scoutkår

Värdegrundsarbete

Nykterhetsrörelsens Scoutförbund är en organisation byggd på starka värderingar från såväl scoutrörelsen som IOGT-NTO-rörelsen. För att dessa värderingar ska hållas levande i all vår verksamhet så finns en mängd stödmaterial till dig som ledare. Tanken är att du plockar fritt från materialet, utifrån behov och intresse.

Materialet består av:

 • En workshop som leds av en verksamhetsutvecklare som guidar kåren eller distriktet genom diskussioner, reflektioner samt praktiska övningar.
 • Ett arbetsmaterial som kåren jobbar med på egen hand med en mängd aktivitetstips för såväl scouterna som för er ledare.
 • Scoutmöten på temat värdegrund som riktar sig till samtliga åldersgrupper.

Personalstöd

Som medlem, kår, kursteam, kommitté eller arbetsgrupp har du möjlighet att få stöd och hjälp från vår anställda personal. Här finns en lång lista över saker vi erbjuder stöd kring. Hittar du inte den hjälp du önskar går det jättebra att du hör av dig till din verksamhetsutvecklare eller direkt till den person du tror kan hjälpa dig, kontaktuppgifter till all personal finns här.

Administration

I en scoutkår finns det en hel del administrativa uppgifter, tillexempel hantering av medlemsregister, rapportering, kommunikation m.m.
Mer om vårt administrativa stöd kan du läsa här.

Hitta din kår

Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds lokalföreningar, scoutkårerna, finns på många orter i Sverige. För att hitta din närmast kår, klicka på kartan eller fyll i namnet på din ort eller postnummer nedan:

  @nykterscout

  Webshop

  Välkommen till vår webshop!

  Här hittar du profilprodukter, rekryteringsbroschyrer och programmaterial. Välkommen!

  Scoutlagen

  1. En scout söker sin tro och respekterar andras.
  2. En scout är ärlig och pålitlig.
  3. En scout är vänlig och hjälpsam.
  4. En scout visar hänsyn och är en god kamrat.
  5. En scout möter svårigheter med gott humör.
  6. En scout lär känna och vårdar naturen.
  7. En scout känner ansvar för sig själv och andra.
  LÄS MER OM VÅR VÄRDEGRUND