Tyck till om stadgeförslag

På höstens förbundsmöte kommer förbundsstyrelsen att lägga fram ett nytt förslag på stadgar. Ambitionen har varit förenkla för verksamheten genom att både uppdatera språk och innehåll.

Styrelsen har inspirerats av Scouternas stadgar vad gäller styrning av kåren och av IOGT-NTO vad gäller utformningen rent layoutmässigt, något som underlättar samarbete i IOGT-NTO-rörelsen. En stor skillnad blir att kårstadgarna föreslås ligga vid sidan av för att underlätta om bidragsregler förändras under pågående mandatperiod eller om kårer vill anta egna stadgar. Förbundets stadgar reglerar minimikrav för kårstadgan på liknande sätt som Scouternas.

Då stadgarna är ett grundläggande viktigt dokument vill styrelsen ge medlemmar möjlighet att kommentera och hjälpa till med förslag på ändringar redan innan förbundsmötet. Ambitionen är att styrelsen på sitt möte 17-18 augusti ska kunna revidera ett slutligt förslag.

Förslag till nya stadgar

FS förslag X Stadgar

FS förslag X Ny exempelstadga-for-scoutkar

Vi önskar dina synpunkter så snart som möjligt, men senast den 23 augusti.
Mejla dina tankar och synpunkter till nsffs@nsf.scout.se.