Våra anläggningar

Scout Camp Ransberg

Välkommen till Scout Camp Ransberg!

Foto: Julia Magnusson Quanz

Välkommen till en kurs- och lägerplats i hjärtat av Värmland. På lägerängarna får såväl det lilla kårlägret som det stora lägret plats. Vi har också utrymme för kurs- och konferens med inomhusboende för mellan 50-80 gäster.

För våra lägergäster finns det vattentoaletter och duschmöjligheter i anslutning till lägerområdet samt tillgång till bad. Vi erbjuder också hjälp med planering av matsedel, tillgång till intendentur, vandringsspår, aktiviteter och programboxar. 

 

För kurser och konferenser finns olika konferensmöjligheter med plats för 8 – 150 personer. Boende finns i enkelrum, 2-bädds och 4-bäddsrum.

Varmt välkomna!

 

Om oss

Scout Camp Ransberg i Ransäter ligger vackert beläget i hjärtat av Värmland knappt sex mil från Karlstad och är en Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds tre anläggningar.

Scout Camp Ransberg drivs av Stiftelsen Ransbergs Herrgård, en ideell stiftelse vilken är tätt knuten till Nykterhetsrörelsens Scoutförbund. Anläggningen är ett centrum både för scouter i Sverige och internationellt och det genomförs här ett stort antal av olika aktiviteter, arrangemang och läger varje år.

På Scout Camp Ransberg förekommer det även läger och aktiviteter för barn och ungdomar från andra organisationer likaväl som en del kurser och konferenser. Det finns även möjlighet till boende på vandrarhem och camping på anläggningen.

Kontakt

Bokning eller frågor

Ring eller maila gärna om ni har några frågor eller funderingar.

Mail: ransberg@nsf.scout.se

Telefon: 0552-302 39 (telefontid mellan 11-13)

Facebook: https://www.facebook.com/ScoutCampRansberg

Instagram: https://www.instagram.com/scoutcampransberg/

Adress:
Ransbergs Herrgård
684 93 Ransäter

Fakturaadress

Stiftelsen Ransbergs Herrgård
c/o Bankgirocentralen
BGC AB BGC-id WIN3380, FE-nr 160 105 69 Stockholm

Plusgiro

Plusgiro: 643557-2

 

GPS-kordinater:
Lat N 59° 47′ 29″
Lon E 13° 24′ 57″

Hitta hit

Scout Camp Ransberg hittar du i hjärtat av Värmland några km från Ransäter och en dryg timmes bussfärd från Karlstad. Bussarnas tider hittar du på www.varmlandstrafik.se. Närmsta busshållplats är Ransäter kyrka.

 

 Händer hos oss

 

 

 

Goose Network, English info

Scout Camp Ransberg is part of Goose Network. Click the link below to read more about us:

https://goosenetwork.wordpress.com/members-of-the-goose-network/ransberg/

Läger

20150919_124847

 

Lägerområde

Ransbergs område bjuder på många saker som gör er lägerupplevelse till det där lilla extra.

Lägerbål med scen
En fin utomhusscen som också kan användas till lägerbålsplats finns bakom Smedstugan. Sluttningen ner mot scenen är försedd med sittbänkar för ca 800 personer. Under scenen finns uttag för strömförsörjning.

Grillstugan
Grillstugan, som ligger bredvid Ransbergs damm, har en stor öppen yta inomhus med sittbänkar runt en stor eldstad mitt i rummet. Här kan många samlas för att grilla och ha det trivsamt runt en värmande eld, under tak och mellan väggar. Perfekt för en regnig eftermiddag eller en kall vinterdag.

Spår och leder
Från Ransberg utgår uppmärkta spår i olika längd och svårighetsgrad. Spårlängden är 2, 4 och 9 km. En fin blomstervandring får Du genom att gå vårt ca 2 km långa naturspår. Utmed spåret beskrivs de fina och här och var också ovanliga blommor och växter som finns i Ransbergs omgivningar.

För de yngre har vi ”Indianspåret”, en liten tipspromenad med frågor om naturiakttagelser utmed spåret. Dessutom är det väldigt trevligt att besöka de kulturhistoriska minnen som är tydliga och intressanta i vår närhet.

Fasta vindskydd
Två vindskydd för övernattning med eldstad för stockeld, finns inom området. Vi har presenningar, rep och slanor för att bygga de vindskydd som behövs.

Hajkområde
Terrängen runt Ransberg erbjuder varierande skog, berg, myrar och sjöar, som inspirerar till fina vandringar med övernattningar utomhus – hajker.

Konfirmationsläger 2019

Ransberg Konfirmation

Scout Camp Ransberg har varit värd för ett konfirmationsläger, med bas i scoutmetoden sedan 1964. Drygt 800 ungdomar har konfirmerats på Ransberg och tagit med sig vackra minnen och vänner för livet härifrån.

Konfirmanderna som är mellan 14 -15 år får tänja sina gränser och utvecklas som individer samtidigt som de stärks som del av en grupp.

Konfirmationsläsningen vävs samman med scoutaktiviteter och lägret sker till stor del utomhus i Scout Camp Ransbergs vackra omgivningar. Konfirmanderna får uppleva scouting och friluftsliv samtidigt som de utvecklar sin tro och sina värderingar.

Konfirmationslägret genomförs under tre veckor och konfirmationen sker i Ransäters kyrka den tredje lördagen.

För vikbart informations blad (A4) klicka här.

Förträff

Du kommer att bli inbjuden att delta i en förträff på Ransberg under våren. Träffen är i anslutning till Scout Camp Ransbergs Vårfest. Träffen är inte obligatorisk, men är en viktig träff inför sommaren som alla bör delta i.

Samling
Onsdagen den 19 juni, på eftermiddagen, samlas vi på Scout Camp Ransberg för lägerstart.

Konfirmation och lägeravslutning
Lördagen den 13 juli sker konfirmationen i Ransäters kyrka. Därefter är det gemensam middag på Ransbergs Herrgård. Övernattning för anhöriga till konfirmanderna kan ordnas på Ransberg.

Anmälan
Senast 2018-08-31 görs anmälan enligt nedan samt anmälningsavgift betalas.

2018 genomförs inget konfirmationsläger. Vi hänvisar till 2019 års konfirmationsläger.

 

Öppna lägerveckor

Vill ni ha känslan av ett stort läger även på det lilla kårlägret? Våra öppna lägerveckor blandar fördelarna med stora och små läger, då ni kan komma och dela lägerfälten tillsammans med andra kårer som har läger samtidigt. Öppna lägerveckor på Ransberg gör så att du och din kår kan fokusera på det viktigaste, att vara ledare.

De öppna lägerveckorna och lägerområdet erbjuder mängder av möjligheter till roliga och spännande program. Använd er av Ransbergs omfattande aktivitetsbank med allt från klättring till äventyrsbana och pionjärarbete. Ni kan även utnyttja våra sommarfunktionärer för ytterligare aktivitetsstöd och hjälp.

Skogen, ängarna, sjöarna och vattendragen, den rika värmländska kulturen inbjuder till allt från strövtåg, upptäcksfärder och hajker till traditionella scoutövningar och förkovrande naturstudier genom märkta spår, leder och aktivitetsboxar.

Vi tror att lägerområdets möjligheter ger patrull- och kårledarna de bästa förutsättningarna att själva komponera det program som bäst passar de egna scouterna utifrån ålder, kunskapsnivå och erfarenhet.

Lägerskolor

IMG_4877
Foto: Nadja Antman

Vill din klass eller skola ha en annorlunda skolresa, ett äventyr som inget annat? Klättra på klättervägg, paddla kanot eller springa äventyrsbanan i och runt ån? Då är Ransbergsäventyret det ni skall prova på!

Lägeskolan på Ransberg ger en helhetsupplevelse med alla delar som en bra lägerskola skall innehålla. Äventyr, lek, bad, utmaningar och samarbetsövningar. Ransbergsäventyret är den perfekta upplevelsen för skolklassen för att lära känna varandra och sig själv, utvecklas tillsammans och ha riktigt roligt.

 • Bada, paddla kanot, bygga flotte eller bara doppa fötterna är bra aktiviteter i dammen på anläggningen.
 • Klättra på inomhusvägg i ladan.
 • Springa/utforska våran äventyrsbana, i och kring ån som rinner genom Ransberg.
 • Samarbetsgläntan ger utmaningar till gruppen, klarar ni att ta er över stocken utan att ramla?
 • Sportaktiviteter så som brännboll, frisbeegolf, fotboll, volleyboll eller geocaching finns att tillgå för egna aktiviteter.
 • Klassen/skolan kan välja mellan ett eller två dygn och välja två till fyra funktionärsledda aktiviteter.
 • Fritid till lek och bad eller sportaktiviteter.

Priset är 540 kr/person för ett dygn eller 1020 kr/person för två dygn. I priset ingår boende, mat och aktiviteter.

Varmt välkomna till Ransbergsäventyret – ert äventyr!

Kurs & Konferens

Ransberg Huvudbild

Vandrarhem

Ransberg och Ransbergs Herrgård erbjuder boende inomhus i fyra olika byggander: Kavaljerflygeln, Frökenflygeln, Hammargården och Bruksgården. Kavaljersflygeln och Frökenflygeln ligger framför herrgården medan Hammargården ligger uppe vid dammen. Bruksgården lite avskilt med gångavstånd ner till herrgården. Nedan kan ni läsa mer om byggnaderna.

 

Kavaljersflygeln

Flyglen är uppdelad i två delar, en stor och en liten. Rummen har namn efter kända män som varit verksamma här eller på annat sätt präglat Ransberg. Vissa av rummen har toalett och dusch. Annars finns detta i korridorerna. Husdjur är tillåtna i alla rummen. Kavaljersflygeln har totalt 35 bäddar fördelade på 11 rum med en till fyra sängar i varje rum.

Kavaljersflygeln
Stora Kavaljer - Nedervåning
Stora Kavaljer - Övervåning
Stora Kavaljer - Övervåning
Lilla Kavaljer - Nedervåning
Lilla Kavaljer - Nedervåning
Lilla Kavaljer - Övervåning

Frökenflygeln

Rummen i Frökenflygeln har namn efter de kända kvinnor som haft inflytande här på Ransberg. Vissa av rummen har toalett och dusch. Annars finns detta i korridorerna. Husdjur är tillåtna i alla rummen. Ett av rummen har egen ingång från baksidan. Frökenflyglen har totalt 26 bäddar fördelade på åtta rum med en till fyra sängar i varje rum.

Frökenflygeln
Nedervåning
Övervåning
Övervåning
Baksidan av Frökenflygeln - Carlberg
Carlberg
Carlberg

Hammargården

I Hammargården finns tvåbäddsrum med egen dusch och toalett. I det gemensamma utrymmet i korridoren finns ett litet pentry för självhushåll, TV, bord och stolar. Sammanlagt finns det 11 dubbelrum varav fyra är anpassade för rullstolsbundna och allergivänligt. Hundar är tillåtna i sju av rummen.

Hammargården
Korridor 4
Korridor 4
Korridor 4
Korridor 4
Korridor 3
Korridor 3
Korridor 3
Korridor 2
Korridor 2
Korridor 2

Bruksgården

I Bruksgården finns 11 flerbäddsrum med total 24 bäddar. Byggnaden ligger på gångavstånd till Herrgården och är lämplig för de som söker lite avskildhet. Huset är utrustat med eget kök, matsal och sällskapsrum med TV. I korridorerna finns dusch och toalett. Bruksgården rekommenderas för grupper t ex skolklasser, konfirmationsläger eller hundkurser som vill rå sig själva. Husdjur är tillåtna i hela huset.

Bruksgården
Ingångarna Stora Avdelningen, Lilla Avdelningen, Köket
Stora Avdelningen
Stora Avdelningen - Höger
Stora Avdelningen - Vänster
Lilla Avdelningen
Lilla Avdelningen - Höger
Lilla Avdelningen - Vänster
Köket, Hallen
Matsal
Matsal
Samlingsrum
Samlingsrum
Köket
Köket
Kammaren
Kammaren

Camping

Nära Herrgården ligger två stora, gräsbevuxna ängar med plats för ca 3000 personer. På fälten finns vattentoaletter och vattenposter att tillgå. Vi erbjuder tillgång till ett lägerkök med både kyl- och frysrum. Lägerfälten är utrustade med slaskgropar och återvinningscentraler. I direkt anslutning till fälten finns slan- och vedförråd. Allt som behövs för ett perfekt läger!

Lokaler

Herrgårdsbyggnaden
Herrgården är från 1800-talet och är omsorgsfullt och tidsenligt renoverad. I Herrgården finns Värmlandsrummet, med öppen spis, matsalarna för 50-60 matgäster, reception och kök. I Lundbergsrummet samlas många vanligtvis för trivsam samvaro. Här finns också TV-apparat och DVD-spelare. I biblioteket finns ett sammanträdesrum och vår samling av böcker. Solvargsrummet intill är bäst lämpat för grupparbeten. På andra våningen finns Örjansalen som är anläggningens konferens- och möteslokal med plats för 50 personer. Lokalen är välutrustad med modern talförstärkning och bildvisningsteknik som kan kopplas till din dator liksom traditionell AV-utrustning.

Ladan
På andra våningen finns en klättervägg med 4 klätterleder i olika svårighetsgrad. Här finns också pingis och innebandy. Här går det också att samla stora grupper, torka tält och annan materiel, duka till stort kalas osv. På markplanet finns lägerområdets intendentur med kyl- och frysrum som kan användas av de läger som gästar Ransberg samt Stallet. Det finns plats för 400 sittande, idealiskt för en konsert eller ett föredrag.

Stallet
Stallet är en nyrenoverad samlingslokal som ligger under Ladan. Det finns ett eget kök med både kyl, frys och industridiskmaskin. I hallen finns toaletter varav en är handikappsanpassad.

Loftstugan
Här finns på vardera våningsplan samlingslokaler som kan användas för olika gruppstorlekar och även för golvförläggning. På den övre våningen är samlingslokalen utformad så den kan utnyttjas för muslimska bönestunder. Två små rum på denna våning kan användas som grupprum eller patrullrum. Det finns toalett på båda våningsplanen varav den på nedre våningen är handikappanpassad.

Hundkurs

Letar Er hundklubb efter en kursgård som kan erbjuda stora ängar och logi för såväl människor som hundar med möjlighet till självhushåll? Då är Ransberg platsen för Er.
På tryggt avstånd från hårt trafikerade bilvägar ligger Ransberg. Herrgården är idag ombyggd till att fungera som vandrarhem, konferens-, kurs- och scoutgård. Ransberg drivs av ideella krafter från Nykterhetsrörelsens Scoutförbund, anläggningen är därför alkoholfri.

Ransbergs omgivningar bjuder på stora lägerängar, skogsmarker och en damm som är perfekt för olika typer av vattenträning. Den lugna atmosfären och de stora ytorna bidrar till utmärkta möjligheter för olika former av hundkurser. Vandrarhemmet kan erbjuda logi för såväl Husse och Matte som hund. Självhushåll med fullutrustade kök kan erbjudas i både Stallet och Bruksgården. I Bruksgården finns även ett samlingsrum med TV. Vid större grupper kan lagad mat från köket i herrgården erbjudas.

Stickkurs

Det är dags igen för den årliga Stickisen. Vi umgås, stickar och njuter av den härliga hösten.

Varmt välkomna till vackra Ransberg.

https://www.stickamera.se

Aktiviteter

Aktivitetsboxar

Ransberg har ett stort antal förberedda aktivitetsboxar med material och instruktion. Det finns något för alla åldrar och gruppstorlekar. Det är bara att hämta ut en box och börja!
Boxarna innehåller allt material som behövs till aktiviteten och även pedagogiska instruktioner över vad som ska göras. Exempel på aktivitetsboxar är batik, lådbilsrace och improvisationsteater. Boxarna sträcker sig över många områden och det finns aktiviteter både för lugna och fartfyllda äventyr.

Klicka här för att se Lista över boxarna.

Survival Track

Foto: Nadja Antman
Foto: Nadja Antman

För den riktigt äventyrssugne finns det en specialbyggd hinderbana.

Du har gått på grund med din båt efter en häftig storm. Du vet inte vart du är men måste börja den mödosamma vandringen tillbaka till civilisationen.

Survival Track tar med dig genom jättespindlars nät, övergivna ruiner och spökande labyrinter. Du korsar bräckliga broar, flyger över en vild fors och kryper genom en djungelbäck för att undvika köttätande myggor, bland annat. Survival Track är en ca 500 meter lång äventyrsbana med ett femtontal hinder. En runda tar runt en halvtimme beroende på gruppstorlek. Banan är byggd och underhålls av scouter i Nykterhetsrörelsens Scoutförbund.

Frisbeegolf

Ransberg Frisebeegolf

En niohåls Frisbeegolfbana för alla åldrar finns på Ransberg!

Banan tar dig runt hela Ransbergs anläggning. En perfekt rundvanding! Samtidigt som du njuter av lugnet och naturen får du dig en adrenalinkick av spelandet. Frisbeegolfbanan står uppe under sommarhalvåret och vi har såklart frisbees att låna ut.

Klättervägg

IMG_6029
Foto: Nadja Antman

I vår lada finns en trevlig och utmanande klättervägg. Väggen har grepp för fyra olika leder i varierande svårighetsgrad. Fasta rep utmed väggen och säkerhetssele gör klättringen säker.

Vår personal är utbildad och kan ge den instruktion som behövs. Finns denna kompetens hos våra gäster kan väggen hyras utan våra instruktörer.

 

Geocaching

För den som är sugen på lite skattjakt utomhus finns ett antal cacher gömda runt om Ransberg. GPS:er finns att hyra. https://www.geocaching.com/

Foto: Julia Magnusson Quanz

Bad

Intill Herrgården finns en egen liten badplats, vår damm. Sandstrand med bryggor. I våra förråd finns uppblåsbara gummiringar för badlekar. Kanoterna kan också användas i dammen. Större kommunal badplats finns vid Ransjön, ca 5 km från Ransberg.

 

Scoutstratego

Stratego är ett spel där man med hjälp av list, snabbhet och smygarskills ska försöka erövra motståndarlagets flagga. Det är en stor spelplan och många deltagare. Tillsammans med dina lagkamrater ska ni fördela era resurser och ta det andra lagets flagga innan de tar eran. Spelarna utmanar varandra på smådueller där den med högst resurs vinner, allt medans ni försöker smyga och ta er igenom skogens terräng.

En variant av stratego som är en extra fartfylld är StorebrorsStratego, en blandning mellan spelen Capture the flag och Stratego. Det är samma regler och grund som i vanliga stratego men med några extra spelelement som växlar upp spänningen lite extra. I StorebrorsStratgeo finns det ett fängelse där en spelare hamnar om denne förlorar en duell och som denne sedan måste bli rädad ur. Spelet har också ett
spelelement med svansar på spelarna som går att rycka för att en duell mellan resurserna ska uppstå.

Kanoter

Ransberg hyr ut 12 kanoter – Canadensare – inkl paddlar
och flytvästar. Kanoterna är lastade på transportvagn och vår personal kan ombesörja transport av kanoter mot km-avgift.

Fornbyn

I vår Fornby lär sig deltagarna/eleverna hur människorna under stenåldern försåg sig med mat och värme för dagen.

Fornbyn är en rekonstruerad liten bosättning för en familj arrangerad med små hus och eldstäder, så som vi tror att människorna levde och verkade på sin tid. Vi tror att människor i vår tid har en del att lära av forntida tekniker och överlevnads-strategier och att dessa kunskaper berikar även en modern människa. Vi erbjuder ledarledda timmar i fornbyn. Det går även att själv leda verksamheten i Fornbyn, med hjälp av vår manual och vår utrustning.

Fiske

Fiske kan ske i Dammen utan fiskekort. Ransberg säljer fiskekort till Ransjön och Skalltjärn.

Bollsport

Bredvid Herrgården finns en fotbollsplan med mål. Utmed dammen finns en beachvolleybollplan för den som gillar strandhäng. Intill grillstugan finns två boulebanor för den som önskar. Bollar till aktiviteterna finns att låna.

Cyklar

Ransberg hyr ut cyklar. Den nyasfalterade Klarälvsbanan från Karlstad till Hagfors är en utmärkt och mycket lättcyklad led med många tillfällen till fina aktiviteter och upplevelser under cykelfärden.

I omgivningarna

Ransäter, Munkfors, Sunne, Torsby mfl orter och områden i vår närhet – på cykelavstånd – erbjuder flera kulturaktiviteter och sevärdheter som passar de allra flestas intressen. Mårbacka, Selma Lagerlöfs födelsehem, Erlandergården och Geijergården i Ransäter. Lars Lerins permanenta akvarellutställning är några få exempel bland många.

Ransbergs historia

Från järn- och pappersbruksmiljö till centrum för scoutverksamhet

Vid Ranåns tre forsar lät borgmästare Johan Börjesson i Karlstad anlägga tre stångjärnshammare. Den första – nedre hammaren – startade 1646 och den övre vid Ransberg fick sina privilegier 1661.

Under 239 år, fram till 1885 fortgick järnhanteringen i Ranådalen. Vattenhjulen satte igång de tunga hamrarna – smederna arbetade i smedjan med järnet och elden – tackjärn kördes från Bergslagen, kol från skogarna och slutligen forslades det färdiga stångjärnet på älven till Karlstad, vidare till Göteborg för export till andra länder.

På 1890-talet lades stångjärnshamrarna ned och numera erinrar endast den brusande forsen, ruinerna efter den gamla smedjans grund och den sista hammaren – uppsatt i parken som ett minnesmärke – om den forna storhetstiden på järnhanteringens område.

Järnets närmaste efterföljare blev ett slippappersbruk och pappfabrik. Denna anläggning – belägen ca 300 meter bortom smedstugorna – togs i bruk 1890. Vattenhjulen hade nu ersatts med moderna turbiner. För att få kraft att driva turbinerna, dämdes Ranån på sin högsta punkt. En dammanläggning byggdes upp och en ledning (tub) förde vattnet till fabriken med en fallhöjd på ca 30 meter.

Så fick Ransberg en ny period med sjudande liv. Hyreshus uppfördes och fram till 1940-talet bodde ett par hundra människor i Ransbergs industriby. Men även denna industriperiod tog slut då massa- och papperstillverkningen upphörde omkring 1940. Människorna flyttade till stor del från Ransberg som nu uteslutande blev en jordbruksgård.

År 1963 köpte det dåvarande NTO scoutförbund Ransbergs Herrgård för att ha gården till kursgård. Då ingick ett markområde på ca 3 hektar. 1963-64 gjordes flyglarna om till sovavdelningar. Kavaljersflygelns rum fick namn efter brukspatroner på Ransberg och kvinnor på Ransberg genom århundraden har fått ge namn åt rummen i Frökenflygeln.

Senare köptes det till mer mark och området omfattar idag ca 23 hektar. Det finns lite skogsmark och framförallt stora fält för scoutläger med upp till 3000 deltagare.

Funktionär

Vill du ha världens roligaste sommarjobb?

Foto: Julia Magnusson Quanz
Foto: Julia Magnusson Quanz

Du som är scout i Nykterhetsrörelsens Scoutförbund, jobba som sommarfunktionär på Scout Camp Ransberg!

Sommarjobbsfunktionär på Scout Camp Ransberg är ett äventyr som du aldrig glömmer. För att detta skall bli så bra som möjligt så ser vi att du kan komma så förberedd som möjligt till oss.

Sommarjobbsfunktionär

Sommarjobbsfunktionär på Scout Camp Ransberg är ett rolig, utvecklande och utmanande äventyr för dig som är mellan 16 och 25. Du förväntas jobba mellan tre och sex veckor sammanhängande för att det skall utgå lön. Vi betalar din resekostnad och såklart mat och boende medan du är här och jobbar.

Som sommarjobbsfunktionär arbetar du med allt som rör Ransberg och våra gäster. Det innebär arbete såväl inne som ute och kan vara kökstjänst, trädgårdsarbete, förberedelser för läger, programaktiviteter både på anläggningen och en bit bort.

Ansökningstiden för sommarjobbsfunktionär öppnar år i början av mars och stänger 24 april.

https://ebas.nsf.scout.se/registrations/add/99

 

 

Foto: Nadja Antman
Foto: Nadja Antman

Volontär

Ransberg söker och behöver också volontärer för helger och veckor under säsongen och sommaren. Passar det att komma några dagar eller en vecka under året är såklart du och dina kompisar välkomna för ett par dagars arbete och kul. Passar inte de förbestämda veckorna under sommaren eller om du bara vill komma och hjälpa till några veckor så kan du komma som volontär. Vi hjälper dig med hela resan och ser till att du får några oförglömliga dagar hos oss.

Vill du komma och jobba på Ransberg, skicka ett mail.

Frågor ang. sommarjobbsfunkisar eller att vara volontär på Scout Camp Ransberg, maila till: ransberg@nsf.scout.se.

 

Vårfest/Höstfest

Två helger om året samlas ungdomar och vuxna på Ransberg för att rusta upp anläggningen. Arrangemangen är öppna för alla som vill hjälpa Ransberg en bit på vägen. Förutom att jobba med anläggningen finns det också till för umgänge och mys.

IMG_9668 kopia
Foto: Julia Magnusson Quanz

Vårfest

Snart är det dags för årets festligaste fest, Vårfesten!

Festen tar plats 27 april till 2 maj. Vårfesten är arbetshelgen då vi hjälps åt att göra Ransberg klart för sommaren.

Vårfesten är öppen för alla åldrar. Ransberg bjuder på boende och mat för er insats. Kostnad för dig som deltagare är 0 kr, förbundets reseutjämning gäller för NSFs Utmanare- (150 kr), billigaste färdsätt gäller. För övriga gäller samordning av resa via Scout Camp Ransberg.

Anmäl dig senast den 22 april på denna länk: https://ebas.nsf.scout.se/registrations/add/58

 

Höstveckan

Mer information om höstveckan 2018 kommer när det närmar sig!

 

Nyårsbal 2018-2019

Välkomna till Ransbergs herrgård på nyårsbal!

Den 28:e december till 2:a januari kommer årets nyårsbal att äga rum! Arrangemanget riktar sig till utmanar- och roverscouter och kommer bjuda på massor av roliga aktiviteter. Höjdpunkten, balkvällen, kommer att firas med pompa och ståt och en trerätters middag.

 

English

Scout Camp Ransberg

Scout Camp Ransberg outside Ransäter in Värmland is one of Sweden’s Temperance Guide and Scout Association three camp sites. Scout Camp Ransberg invites too many different activities.

Ransberg is a fantastic choice for you who seek a campsite or a good course- and conference facility in a natural and cultural environment with good food and comfortable residency. We have all-inclusive solutions for camp experiences in a drug free environment.

For those who seek the thrill of camping we offer green fields and a Survival Track in the forest. For those who seek the stillness of the forest we can also offer an indoor dining hall and accommodation in the Mansion wings. There are many various activities to take part of and enjoy here at Scout Camp Ransberg.

Accomodation

Here at Scout Camp Ransberg we offer you both hostels and camping.
We offer 4 accommodation buildings with a total of 110 beds. The rooms are divided into bedrooms with two- and four beds. If necessary we can supply you with up till 130 beds. Frökenflygeln, Kavaljersflygeln, Bruksgården and Hammargården provides cozy rooms with agricultural character in a good standard.

For those who seek remoteness and camping feeling Bruksgården is a perfect choice while those who thrive after a pleasant Manor’s visit have Hammargården with its view over the peaceful pond.

Camp

With the environment, buildings, chapel, fields, camp fire site and outdoor church, our experience of both big and small camps together with our various ranges of activities Scout Camp Ransberg makes for a highly suitable choice when it comes to camps with youths. We have all the equipment you need for rent, i.e. canoes and bicycles. Additionally we also have a climbing wall indoors (Värmland’s second highest) and prepackaged activity boxes with up till 40 different activities.

Scout Camp Ransberg

Kalender

dec
28

Nyårsbal 2018/2019

Scout Camp Ransberg
Visa alla datum

Nyårsbal 2018/2019

dec
28
 
dec
29
 
dec
30
 
dec
31
 
jan
1
 
jan
2
 
apr
26

Vårfest 2019

Scout Camp Ransberg
Visa alla datum

Vårfest 2019

apr
26
 
apr
27
 
apr
28
 
apr
29
 
apr
30
 
maj
1
 

Hitta din kår

Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds lokalföreningar, scoutkårerna, finns på många orter i Sverige. För att hitta din närmast kår, klicka på kartan eller fyll i namnet på din ort eller postnummer nedan:

  @nykterscout

  Scoutlagen

  1. En scout söker sin tro och respekterar andras.
  2. En scout är ärlig och pålitlig.
  3. En scout är vänlig och hjälpsam.
  4. En scout visar hänsyn och är en god kamrat.
  5. En scout möter svårigheter med gott humör.
  6. En scout lär känna och vårdar naturen.
  7. En scout känner ansvar för sig själv och andra.
  LÄS MER OM VÅR VÄRDEGRUND