Skåne Scoutdistrikt

Välkommen till Skånes scoutdistrikts hemsida. Här kan du hitta uppdaterad information om vad som är på gång, hitta aktuella inbjudningar, leta rätt på kontaktuppgifter till kårerna i distriktet och finna användbara dokument och länkar.

Hemsidan administreras helt och hållet av Distrikts styrelsen och kan därför periodvis vara något dåligt uppdaterad, men vi gör vårt bästa. Om det är något som du undrar över som inte står på hemsidan är du alltid välkommen att skicka ett mail till oss, kontaktuppgifter finner ni längre ner.

Inbjudan till Månugglan 13-15 november

Helgen den 13-15 november bjuds Skåne, Kalmar, och Kronoberg-Blekinge Scoutdistrikts äventyrare in till patrulledarutbildningen Månugglan.

Månugglan är en kurs för dig som är äventyrsscout och är eller vill bli patrulledare. På kursen får du lära dig tanken bakom och hur de olika mötesformerna fungerar, patrullmöte, patrulledarmöte och avdelningsmöte. Förutom en första inblick i ledarskap får du nya kompisar och en rolig helg. Kursen kommer att hållas på kursgården Hjortsbergagården som ligger omgiven av härlig miljö, vid en sjö i Småland.

Kursledarna är Ellen Sjömålen, Evelina Wilkens, Sara Strömberg och Anneli Andersson.

Lättast att ta sig dit, om man inte åker bil hela vägen, är att ta tåget till Alvesta och sedan bli hämtad där. Kursens tider kommer därför att anpassas efter tågens tider men tanken är att vi träffas på fredagskvällen vid 19.00 och startar kursen och avslutar sen kursen på söndag ca 14.00.

Boka in datumet redan nu i kalendern så du inte missar denna inspirerande och roliga kurs!

Mer information kommer i början av höstterminen.

Vi ses! /Ellen, Evelina, Sara & Anneli

Bidrag att söka 2020

Kurs- och utbildningsbidrag

Distriktets kurs- och ut bildningsbidrag finns till för att möjliggöra för medlemmar i distriktets kårers att delta i relevanta utbildningar för scoutverksamheten.

• Bidraget uppgår till max 10 000 kr per kår för utbildningskostnader.
  • Utbetalning sker efter uppvisande av kursintyg och redovisade kostnader för kursen.
  • Endast kurser och utbildningar med anknytning till scoutverksamhet är bidragsberättigade.
  • Om bidrag mottagits från annat håll för samma ändamål minskas bidraget med motsvarande summa.

Rekryteringsbidrag

För att hjälpa distriktets kårer att öka i medlemsantal ges varje kår möjlighet att söka rekryteringsbidraget.

• Rekryteringsbidraget är max 3 000 kronor per kår.
  • Utbetalning sker mot redovisade kostnader.
  • Ansökan kan ske löpande under året.

Upplevelsepotten

Upplevelsepottens syfte är att uppmuntra och stödja de distriktsmedlemmar som vill resa
och uppleva något extra som distriktet inte kan erbjuda.

Distriktet har avsatt en pott om 24 000 kronor för upplevelsearrangemang ur vilken varje medlem i distriktet kan söka upp till 2 000 kronor för deltagaravgiften. Bidraget begränsas till maximalt halva deltagaravgiften. Bidraget förutsätter att:

• Arrangemanget är ett scoutarrangemang som inte är ekonomiskt sponsrat av distriktet
  • När potten är slut utbetalas inga fler upplevelsebidrag under verksamhetsåret.
  • Ansökningarna behandlas i inkommen ordning på första DS-mötet efter ansökan och utbetalas direkt efter att DS bifallit ansökan.

Arrangemangsbidrag

Tidigare år har distriktet delat ut ett bidrag för kårarrangemang respektive bidrag för
deltagande i ett specifikt läger. Från och med 2019 finns det ett generellt arrangemangsbidrag.
Bidraget kan sökas för både arrangemang som arrangeras av kåren och/eller arrangemang
som minst en av kårens avdelning deltar i.

• Styrelsen behandlar ansökan på första styrelsemötet efter att ansökan inkommit. Ansökan ska innehålla en beskrivning av arrangemanget samt en uppskattad kostnad för arrangemanget
  • Bidraget betalas ut efter att arrangemanget har genomförts och efter att kåren inkommit med en fullständig rapport av arrangemanget. Rapporten ska innehålla en deltagarförteckning samt en ekonomisk sammanställning av kårens utgifter för arrangemanget
  • Distriktet bidrar med max 500 kronor per deltagare under 26 år och max kårens halva faktiska kostnad för arrangemanget
  • En kår kan beviljas max 10 000 kronor per verksamhetsår

Demokratibidrag

Demokratijamboree och förbundsmöten är demokratiskt betydelsefulla arrangemang som vi
anser att fler scouter i från distriktet borde få chansen att åka på. För att fler ska få möjlighet
att åka och uttrycka sina åsikter ger distriktet ekonomiskt stöd:

• Distriktet bidrar med 500 kr/kår
  • Ansökan ska vara distriktet tillhanda senast 2020-11-30

Alla kurser i Skåne finner ni här!

Om distriktet

Skånes scoutdistrikt av Nykterhetsrörelsens scoutförbund

Organisationsnummer: 846001-7364

Swedbank Bankgiro: 5759-1992

Distriktsstyrelsen

2020 valdes nedanstående personer in i distriktsstyrelsen:

Ordförande: Cecilia Holmblad, Ekeby

Vice ordförande: Eddie Hektor, Sösdala

Kassör: Jens Olsson, Landskrona

Sekreterare: Ponthus Jessmor, Klippan

Ledamot: Ebba Thuresson, Fleninge-Ödåkra

Kontakt

Har du några frågor eller funderingar är du välkommen att maila oss på skane.scoutdistrikt@nsf.scout.se

Du hittar oss även på Facebook https://www.facebook.com/nsfskane/

Kommunikationsansvarig: Ponthus Jessmor ponthus.jessmor@nsf.scout.se

Användbara dokument

Deltagarlista Kultur Skåne

Denna lista ska fyllas i vid distriktets olika arrangemang.

Kostnadsersättning

Blankett för att få ersättning för din resa hittar du här.

Blankett för att få ersättning för utlägg i samband med distriktsarrangemang hittar du här.

Reskostnad- och kontantutläggsblanketter skickar du till
Jens Olsson

Skåne Scoutdistrikt

Inga kalenderposter hittades.