Kampanjer

40 dagar för klimatet

Scoutrörelsen i Sverige gör en gemensam satsning för klimatet den 26 feb till 9 april – var med ni också! Under 40 dagar vill vi utmana alla scouter att dela sina klimatsmarta val och på det sättet uppmuntra varandra.

Syftet är att få oss att tänka till hur vi lever och hjälpa oss att göra medvetna val även efter den här perioden. Ingen kan göra allt men alla kan göra något och tillsammans kan vi göra skillnad! Dela det ni gör och följ vad som händer under #40dagarförklimatet och #scoutergör. Du hittar både ett klimatbingo och aktivitetstips här.

Vit jul

När samhället stänger ned, när lamporna på fritidsgården släcks och när vaktmästaren låser porten till skolan och går på julledighet – då finns vi där. Och gör julen till barnens. Allt om Vit jul och hur du och din scoutkår kan engagera er hittar du här.

Sponsra ett barn

Våra sommarläger är verkligen sommarens höjdpunkt för tusentals barn – men extra viktiga för de som har det tufft hemma. Under semesterperioden ökar alkoholkonsumtionen i Sverige och för barn som lever i familjer där konsumtionen redan är hög blir det extra jobbigt. IOGT-NTO-rörelsen har en gemensam sommarkampanj som vi är en del av. Läs mer om sommarkampanjen på www.iogtntororelsen.se 

Världens Barn

Det finaste ni kan ge är er tid! Ni är väl med och samlar in pengar till Världens Barn i höst? Hela IOGT-NTO-rörelsen är förmånstagare för Världens Barn. Det betyder att alla våra internationella projekt som bedrivs via Internationella Institutet får ta del av pengarna från insamlingen. Alltså samlar vi tillsammans in pengar för att kunna försätta driva nykterhetsrörelsens projekt ute i världen! Läs mer om hur du och din kår kan engagera er i Världens Barn här.

 

 

 

Hitta din kår

Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds lokalföreningar, scoutkårerna, finns på många orter i Sverige. För att hitta din närmast kår, klicka på kartan eller fyll i namnet på din ort eller postnummer nedan:

  @nykterscout

  Webshop

  Välkommen till vår webshop!

  Här hittar du profilprodukter, rekryteringsbroschyrer och programmaterial. Välkommen!

  Scoutlagen

  1. En scout söker sin tro och respekterar andras.
  2. En scout är ärlig och pålitlig.
  3. En scout är vänlig och hjälpsam.
  4. En scout visar hänsyn och är en god kamrat.
  5. En scout möter svårigheter med gott humör.
  6. En scout lär känna och vårdar naturen.
  7. En scout känner ansvar för sig själv och andra.
  LÄS MER OM VÅR VÄRDEGRUND
  Vill du bli medlem?
  Ja!