Hällan Scoutkår Sundsvall

Välkommen till Hällans Scoutkår

På scouterna lär man sig att arbeta i grupp, hur man är en bra kompis, hur man klarar sig i naturen, hantverk, knopar, friluftsliv med mera. Vi träffas en gång i veckan.

Hällans scoutkår tillhör Nykterhetsrörelsens scoutförbund vilket innebär att vi också vill främja en drogfri livsstil. Större delen av vår mötestid håller vi till utomhus, för det är där scouter trivs allra bäst.

Verksamhet i Sundsvall

Hällans scoutkår har verksamhet på Södermalmsgatan 40. Vi använder följande facebookgrupp:https://www.facebook.com/groups/609441299147779/

Spårarscout

Välkommen

Spårarscout är man när man går i åk. 2 och 3.

I avdelningen finns det både pojkar och flickor som delas upp i mindre grupper, patruller. I patrullen leker, tävlar och lär man sig saker tillsammans. Vi hälsar alla som är intresserade välkomna till våra möten på måndagar kl 18:00 – 19:00.

spårarscouterna-VT-2020

Upptäckarscout

Välkommen!

Upptäckarscout är man när man går i åk. 4 och 5.

I avdelningen finns det både pojkar och flickor som delas upp i mindre grupper, patruller. I patrullen leker, tävlar och lär man sig saker tillsammans. Vi hälsar alla som är intresserade välkomna till våra möten på måndagar kl 18:00 – 19:30.

Terminsprogram Upptäckare VT 2020

Äventyrarscout

Äventyrare är de som går i åk 6 – 9. Precis som kårens övriga avdelningar har de möten utomhus på Hällan, Södermalmsgatan 40 på måndagar kl 18:00 – 19:30. Scouterna är själva med och påverkar innehållet på scoutmötena.

Verksamhet i Ljungaverk

Några söndagar i månaden träffas scouter i alla åldrar oftast utanför Karlsro Flyers klubbstuga i Ljungaverk för att göra ha scoutmöte tillsammans eller uppdelat i olika åldrar. Vi använder följande facebooksida: https://www.facebook.com/Ljungascouterna/ och facebookgrupp: https://www.facebook.com/groups/546308928820823/

Scouterna i Ljungaverk Våren 2020

23 februari Säsongsstart! Pulkaåkning
15 mars Isfiske – Gissjö
22 mars World Thinking Day – Teaterföreställning, ta intressemärket ”spela”
7 april (tisdag) Tillverka hundleksaker av återvunna strumpor (ta med gamla trasiga strumpor OBS! tvättade!)
26 april Scoutaffären
10 maj Brandman på besök!
16 – 17 maj Hajk – Indianspår
31 maj Avlutning – besök på en biodling

Klä dig för att vara ute! Ganska ofta eldar vi och ibland fikar vi så ta med en kåsa/mugg.
Vi samlas utanför Karlsro Flyers klubbstuga, Ljungaverk (om inte något annat meddelas).
Tiderna är alltid kl: 14.00 – 16.00 på söndagar.
Tisdagar kl: 18.00 – 19.30 i Ljungandalens kyrka, Fränsta.

Packlista

Här hittar du en packlista på saker som kan vara bra att ha med när du ska åka på en hajk eller ett kortare läger: Packningslista

Scoutdräkt och märken

Funderar du på vart märkena ska sitta? Kolla här!

Våra scoutlokaler

Scoutlokalen

Sundsvall hallovalHällans scoutkår håller till på Hällan på Södermalmsgatan 40. Nere finns en samlingslokal där minior- och juniorscouterna brukar hålla till med sina scoutmöten då de inte är ute. På övervåningen finns patrullscouternas svarta patrullya. Runt huset finns en stor trädgård där man både kan elda, springa runt eller gömma sig i bersån.

Det är lf 158 Hälleberget av IOGT-NTO som äger huset. Det går bra att hyra lokalen för 400:- till drogfria arrangemang.

Scoutstugan i Målsta

Sundsvall malstaKåren äger en egen scoutstuga i Målsta. Stugan ligger på ett berg med utsikt över sjön Marmen. Det finns varken el eller vatten här uppe så det brukar blir mycket att bära när vi ska dit upp.

Vi hyr ut stugan till drogfria arrangemang mot en mindre summa pengar plus att man fyller på med ved igen

Bli medlem

Hällans Scoutkår har funnits i mer än 65 år. Kårens scouter erbjuds veckomöten, hajker, kurser och läger. Som scout i vår scoutkår lär man sig bland annat hur man vistas i naturen. Scouten får möjlighet att laga mat över öppen eld, får kunskap i hur man hanterar kniv och yxa, lär sig samarbeta i en patrull och mycket, mycket mer. När scouterna är 12 år tar man ett ställningstagande till att inte dricka alkohol eller använda andra droger så länge som man är medlem i kåren. I scouterna är alla välkomna.

Alla medlemmar behöver årligen bekräfta sitt medlemskap det kan du göra via denna länk.

Vi har löpande intagning så du är välkommen till ett scoutmöte för att prova på. Har du frågor går det bra att kontakta oss: hallan@nsf.scout.se.

Brev hem efter första scoutmötet

Om ditt barn väljer att börja i scouterna behöver vi få veta lite mer.

Brev till föräldrarna efter första mötet

Medlemsavgift

Medlemsavgiften är 350:- och den betalas in på Hällans Scoutkårs plusgironummer 69 84 45 – 4 eller Swish 123-420 62 98 så fort som möjligt. Märk inbetalningen med scoutens namn.

I medlemsavgiften ingår:

– Tidning
– Veckomötena
– Kårhajker i närområdet
– Försäkring under scoutmötena

Mats och Katarina Funning tel. 060 – 15 55 97  (kväll)

E-post: hallan@nsf.scout.se

Instagram: Hallan_scout
Facebook: https://www.facebook.com/groups/609441299147779/

Coronavirus (Covid-19)

Information till kårer, distrikt, medlemmar och föräldrar
Läs senaste nytt här