Rekrytering

Rekryteringshandledning

– för rekrytering av ledare och scouter

Är det dags för er kår att rekrytera nya scouter? Känner ni er osäkra på hur ni pratar om er verksamhet i ett klassrum eller vill ni testa på en ny typ av rekrytering? Kul! Nu finns NSF:s nya rekryteringshandledning äntligen tillgänglig! Bläddra i den för att finna uppslag till nya sätt att rekrytera på som passar just er kår!
Du hittar rekryteringshandledningen här!

Rekryteringsmaterial

Rekryteringsbroschyr

Som hjälp i rekryteringsarbetet finns en inspirerande rekryteringsbroschyr att dela ut under rekryteringstillfällena. Broschyren berättar om vad Nykterhetsrörelsens Scoutförbund är och vad man kan förvänta sig av verksamheten i de olika åldersgrupperna.

Broschyren finns att beställa gratis från webshopen.

Ta med en kompis!

Här hittar du Kompismaterialet som uppdaterades 2014. Det är fyllt med tips, idéer och hjälpmedel till kåren när ni vill erbjuda fler barn, unga och vuxna att bli scouter. Ni kan använda det när ni vill under året. Idéerna kommer att räcka länge och tål att upprepas.

I webbutiken hittar du produkter att beställa för kompisrekrytering, det finns bland annat kompiskåsor, tygpåsar, märken och schabloner.

Rekryteringsbidrag

Rekryteringsbidrag kan sökas av kåren för en planerad aktivitet, som varar minst en timma, med syfte att visa upp scouting och få fler medlemmar. Varje deltagare ger 7 kr oavsett ålder. Om aktiviteten genomförs av enbart förbundets verksamhetsutvecklare kan detta bidrag ej utnyttjas. Redovisning görs på en blanketten per aktivitet och sändes till kansliet löpande eller senast 31 januari året efter genomförandet. Blanketten hittar du här!

Välkomstbroschyr

För att ge våra nya medlemmar och deras anhöriga en introduktion i vad Nykterhetsrörelsens Scoutförbund är och vad vi står för, så har vi tagit fram en broschyr som berättar om detta. Där kan man också läsa om vad man kan göra som scout, vad man får ut av sitt medlemskap, vad som gäller med försäkringar, hur märkena ska sitta på skjortan och mycket mer. Broschyren finns att beställa gratis från webbutiken samt att läsa i PDF-format här.