Mönsterås Scoutkår

Välkommen till oss

Julavslutning 5/12

Vi avslutar vår termin med bildvisning, skinkmacka och föräldramöte kl 18.00-19.30

Välkomna

Mönsterås NSF Scoutkår bedriver sedan 1930 scoutverksamhet i Mönsterås kommun.
Vår scoutkår är en del av Nykterhetsrörelsens Scoutförbund, en ungdomsorganisation som erbjuder barn och ungdomar drogfria aktiviteter. Vi bedriver scouting för barn i följande åldersgrupper:
Spårare: 8-9 år (årskurs 2-3)
Upptäckare: 10-12 år (årskurs 4-5)
Äventyrare: 13-15 år (årskurs 6-8)
Utmanare: 15-19 år (årskurs 9-3)
Vi brukar ha våra träffar på torsdagar kl 18.00-19.30. Är du intresserad om exakt tid och datum kontakta våra ledare.

Medlemsskapet

Du blir medlem i Mönsterås Scoutkår genom att betala medlemsavgiften. För närvarande har vi en medlemsavgift på 300 kronor/kalenderår (150 kronor om du börjar på hösten). För att du ska bli medlem i föreningen och täckas av vår försäkring krävs det att du betalar in avgiften inom tre veckor efter du börjat.

Du betalar till föreningens bankgiro: 5507-1799, eller via swish på nr: 123 352 64 23 ange scoutens för- och efternamn samt personnummer som meddelande.

Varje år behöver du även uppdatera och på nytt godkänna ditt medlemskap i vårt medlemsregister. Detta gör du på:

Vår Scoutlokal

Vår scoutlokal ligger i Nykterhetens hus, i källaren på Mönsterås Bio på Sandgatan 1, Mönsterås.

Nykterhetens hus är ett samlingsnamn för den lokal som ägs av Mönsterås IOGT-NTO förening. Under detta tak har IOGT-NTO sin verksamhet där de bland annat ideellt driver Mönsterås bio.

Om Scouting

Om scouting inom Nykterhetsrörelsens Scoutförbund:
Vårt mål är att våra medlemmar ska ha möjligheten att utvecklas till självständiga och ansvarstagande individer som väljer att för sin egen skull avstå från alkohol och andra droger. Avståndstagandet ser vi som en förutsättning för att man som ung ska få växa upp under bästa möjliga villkor.

Nykterhetsrörelsens Scoutförbund är religiöst och politiskt obundet men står för det som scouting representerar: medmänsklighet, demokrati och internationell förståelse. Alla som kan ställa sig bakom dessa tre grundtankar, samt kan tänka sig avstå från alkohol och droger under tiden de är medlemmar, är välkomna till oss.

Vi är ett scoutförbund i Sverige och det scoutförbund som har kopplingen både till Scouterna och till IOGT-NTO-rörelsen. Detta ger oss två stadiga plattformar att verka utifrån och en mängd möjligheter till samarbeten och utbyten.

Du kan bli scout hos oss från det att du är åtta år (årskurs 2). Som tur är så är det aldrig för sent att bli scout, det spelar alltså ingen roll hur gammal du är, vill du prova på scouting så är du välkommen!

Scouterna gör unga redo för livet genom äventyr och utmaningar som får oss att växa som individer.
Vi använder scoutmetoden och har funnits i Sverige i över 100 år.

Ledare:

Robert Rapakko och Nanny Ytterbring