17 mars 2013- ett historiskt tillfälle

Efter ett tjugotal år med reglerat samarbete i NORP hölls det första gemensamma årsmötet i Västra scoutdistriktet. Med i denna gemenskap hade även Reftele scoutkår önskat att få vara. Sjuttiotalet ledare och utmanare var samlade till detta historiska tillfälle. Det var varmt och trångt i Scoutgården men en härlig stämning. Det andades glädje, optimism och framåtanda.

Under sommarhalvåret ska det bland annat genomföras ett distriktsläger för Spårare och Upptäckare, göras ett äventyr med målet London för Äventyrarna och ordnas kosläpp för alla scouter och deras familjer, på en gård utanför Ljung.

Under hösten kommer äventyrarna att erbjudas badresa till Skövde och en hösthajk i göteborgstrakten. Ledarna ska få utbildning i Trygga möten tillsammans med en brunch på Näs Fabriker i oktober och träffas på en gemensam kurshelg i september, där kursutbudet kommer att vara ett smörgåsbord.

Eftersom den styrelse som lett alla de tre gamla distrikten under 2012, saknat rutin på att slå samman tre distrikt till ett, så påpekades det en del brister i styrelsearbetet. Hela styrelsen fick förnyat förtroende och lovade att under 2013 reparera det som inte blivit så bra.

Hitta din kår

Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds lokalföreningar, scoutkårerna, finns på många orter i Sverige. För att hitta din närmast kår, klicka på kartan eller fyll i namnet på din ort eller postnummer nedan:

  @nykterscout

  Webshop

  Välkommen till vår webshop!

  Här hittar du profilprodukter, rekryteringsbroschyrer och programmaterial. Välkommen!

  Scoutlagen

  1. En scout söker sin tro och respekterar andras.
  2. En scout är ärlig och pålitlig.
  3. En scout är vänlig och hjälpsam.
  4. En scout visar hänsyn och är en god kamrat.
  5. En scout möter svårigheter med gott humör.
  6. En scout lär känna och vårdar naturen.
  7. En scout känner ansvar för sig själv och andra.
  LÄS MER OM VÅR VÄRDEGRUND