Läget för utmanarlägret Aurora är kritiskt

Hej du som är kårordförande eller utmanarscoutledare!

Det närmar sig sista anmälningsdag för Utmanarlägret Aurora som hålls den 4–9/8 i Storvallen. Vi i lägerkommittén, LÄKO, är superpeppade och ser verkligen fram emot att få erbjuda utmanarna ett oförglömligt fjälläger 

Under lägret kommer deltagarna få möjlighet att förbereda sig för fjället och prova på en lättare fjällvandring. En dag under lägret är avsatt för aktiviteter utanför lägerområdet som tex mountainbike och kanot. Hela lägret har fokus på hållbarhet och omsorg om natur och människa, vilket såklart genomsyrar alla aktiviteter 

I nuläget är det få anmälda (13st i skrivandets stund), vilket är för få deltagare för att lägret ska kunna genomföras. Vi vill såklart ha fler anmälningar och ber därför om er hjälp att nå ut till utmanarna. Sista anmälningsdag är den 30 april. 

Här kommer lite info som kanske underlättar för er att peppa utmanarna att anmäla sig. 

Deltagande

Det går bra att anmäla sig och åka som en hel patrull, eller så anmäler man sig själv/med en kompis och får bilda en ny patrull med andra under lägret. Är det få scouter från kåren som ska åka så är det även ett bra tillfälle att bjuda med någon som ännu inte är scout (men blir det i samband med anmälan till lägret) som då får möjlighet att uppleva scouting när den är som bäst!  

Ålder

Några har hört av sig med frågor om vad som gäller angående ålder för deltagare på lägret. Vi har valt att vara frikostiga och vill sprida fjällupplevelsen till så många som möjligt. Ni som ledare och kår får avgöra vilka som räknas som utmanare. När det gäller de yngre får ni som kår bedöma om de klarar av att åka på egen hand. Det kanske finns äldre utmanare från kåren eller en vänkår som kan stötta dem. Behöver ni skicka med en ledare så går det såklart också bra.  

Utrustning

På hemsidan finns ett förslag på packlista både för individen och patrullen. Lägret/Storvallenstiftelsen kommer att stå för en del av den skrymmande utrustningen så som knivar, skärbrädor, bunkar, karaffer, lyktor m.m. Maten planeras så den kan lagas på stormkök, lägret har även några muurikor för gemensamma tillfällen. Fjälltält rekommenderas då deltagarna ska ut på hajk i mitten av lägret. Om det finns behov av att låna fjälltält så kan LÄKO hjälpa till att ordna fram detta. 

Resa

Den 3/8 åker deltagarna nattåg upp till Åre. Tåget går från Stockholm där det kommer finnas funktionärer som tar emot och hjälper till att slussa scouterna på rätt tågResan till Stockholm behöver deltagarna fixa själva. Från Åre går det sedan en buss till Storvallen. 
På kvällen den 9/8 går nattåg ner mot Stockholm och deltagarna får sedan fortsätta sin resa därifrån och hem. 

Förbundsstyrelsen har beslutat att ge reseutjämning till lägret, så resan kostar max 300kr/deltagare. 

 

Har ni frågor eller funderingar är det bara att höra av sig till oss på aurora@nsf.scout.se. 
Anmälan och mer information finns här.

Hälsningar 
LÄKO för Aurora 2019
 

Hitta din kår

Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds lokalföreningar, scoutkårerna, finns på många orter i Sverige. För att hitta din närmast kår, klicka på kartan eller fyll i namnet på din ort eller postnummer nedan:

    @nykterscout

    Webshop

    Välkommen till vår webshop!

    Här hittar du profilprodukter, rekryteringsbroschyrer och programmaterial. Välkommen!

    Scoutlagen

    1. En scout söker sin tro och respekterar andras.
    2. En scout är ärlig och pålitlig.
    3. En scout är vänlig och hjälpsam.
    4. En scout visar hänsyn och är en god kamrat.
    5. En scout möter svårigheter med gott humör.
    6. En scout lär känna och vårdar naturen.
    7. En scout känner ansvar för sig själv och andra.
    LÄS MER OM VÅR VÄRDEGRUND
    Vill du bli medlem?
    Ja!