Aurora utmanarläger 2019

Aug
4
Aug
5
Aug
6
Aug
7
Aug
8
Aug
9
Aug
4
-
Aug
9
Visa detaljer
Plats: Storvallen
Arrangör: Nykterhetsrörelsens Scoutförbund
Kostnad: 800 kr + 300kr för resan
Kontaktperson: Linn Jansson
E-post: aurora@nsf.scout.se
Sista anmälningsdatum: 30 april

Sommar i fjällen… ljusa nätter, milsvida vyer, fantastiska färger och kristallklara bäckar med friskt dricksvatten, har du upplevt det? Som utmanarscout kommer du få chansen att leva lägerliv i fjällvärlden under 2019 års utmanarscoutläger i Storvallen!

Välkommen till Aurora!

Utmanarscoutlägret kommer hållas i anslutning till fjällen nära den norska gränsen, alldeles intill NSF:s egen anläggning i Storvallen. Patrullen kommer sova i tält och laga mat på stormkök under veckan.

Fjällen i fokus
Det kommer erbjudas en hajk i mitten av lägret för att prova på fjällvandring. Inför detta har man möjlighet att lära sig om fjällsäkerhet, fjällvett och andra nödvändigheter som mat och fauna. Förutom detta kommer det även erbjudas andra äventyr som tar dig ut på fjället, till en sjö eller in i en kåta för hantverk med sprakande eld och inspirerande samtal.

Ta med en kompis!

Aurora är det perfekta tillfället för dig som utmanare att visa dina vänner det bästa med scouting, därför vill vi gärna att du tar med dig en kompis eller två till sommarens roligaste läger!

Har du en kompis som är intresserad av friluftsliv är Aurora den perfekta möjligheten att bjuda med hen till gemenskapen i NSF. Aurora erbjuder häftigt friluftsliv i fjällmiljö, samtal och föreläsningar kring samhällsengagemang och vårt ansvar för natur och miljö, trevligt häng i cafétält på kvällen och kanske ett dopp i en kall fjällbäck. Aurora genomsyras av det som gör scouting till scouting och NSF till NSF.

Medlemskap i NSF krävs för att få åka på lägret, för nya medlemmar ingår förbundsavgiften i anmälningsavgiften.

Resa

Äventyret börjar med resan. Ett praktiskt och klimatsmart alternativ. Under resan upp kan du passa på att träffa och lära känna de andra som ska till lägret och har du tagit med dig en kompis kan du introducera hen för dina andra vänner!

Boka din egen resa till DUVED så att du får resegaranti hela vägen om förseningar skulle uppstå. Vi rekommenderar starkt att du tar SJ:s nattåg 72 som anländer till Duved 08:36 den 4 augusti (resan påbörjas den 3 augusti). Vi rekommenderar även att du ta SJ:s nattåg 71 på resan hem den 9 augusti. Detta tåg avgår 19:27 från Duved. Vi behöver veta om du tänker resa till och från lägret på annat sätt än med dessa tåg, hör då av dig till aurora@nsf.scout.se.

OBS! Då det är stora banarbeten runt Stockholm så kommer inte nattåget att gå via Stockholm. Göteborg, Skövde och Örebro kan vara aktuella orter för att hoppa på/av nattåget.

Förbundsstyrelsen har beviljat reseutjämning till Aurora, vilket betyder att resan för deltagare inte kostar mer än 300 kr!
För att få ta del av reseutjämningen behöver du boka det billigare av alternativen för liggvagn där du delar kupé med 5 andra. Det går att välja dam, herr eller mixad kupé. 

TIPS! Boka gärna biljetter tillsammans med en kompis som bor nära dig, så att du får dela kupé med någon du känner.

Packlista

Inför lägret behöver du ha med dig personliga packning, men ni behöver även i er patrull ha med er gemensam packning för bland annat matlagning.
Läs igenom packlistan här och kolla upp redan nu om du behöver komplettera med något inför sommarens äventyr.

Lägerkommittén

Det är vi som är lägerkommittén för Arurora 2019!

Lägerkommittén för Aurora 2019! Erik Norberg, Ola Garnwall, Ellen Eklund, Emmy Dieden, Emelie Brokvist, Sandra Karlsson och Linn Jansson.

Linn Jansson – Lägerchef
Linn heter jag och är lägerchef för Utmanarlägret Aurora. Just nu bor jag i Stockholm. Jag är uppväxt utanför Uppsala och scout sedan 9 års ålder i Equmenia. Senare har jag bott 7 år i Östersund och varit aktiv i NSFs scoutkår som ledare och kassör. Jag brinner för fjäll, sport och friluftsliv därför känns det super kul att få vara med att skapa Aurora med ett härligt lägerteam och erbjuda den bästa miljön som finns, fjällen!

Erik Norberg – Vice lägerchef, kommunikation
Jag heter Erik och jag är vice lägerchef för Aurora, sommarens bästa läger. Jag kommer från orten Ödåkra utanför Helsingborg och jag har varit scout sedan jag var åtta år gammal. Genom scouting har jag fått så otroligt mycket att det knappt går att beskriva. Jag har mött underbara människor och upplevt helt galna saker tillsammans med dessa. Jag ser fram emot att göra ett häftigt läger i fjällen tillsammans med människor jag tycker om och beundrar. Ett läger i fjällen som ger allt.

Emelie Brokvist – Mat och Café
Inflyttat jämte som ägnar dagarna åt surdegar, tårtor och min lilla dotter. När det var dags för läger i fjällen kunde jag inte tacka nej till att vara med i LÄKO. När jag dessutom skulle få vara ansvarig för något jag brinner för -mat, så var det klappat och klart!

Ellen Eklund – Program
Scouting har varit en trogen följeslagare på min vandring genom livet. En annan har varit att sjunga och spela. I fjällen uppskattar jag lugnet men också enkelheten att klara mig med det lilla jag kan bära. Där finns även spänningen, att inte ha full kontroll och att inte veta vad som väntar bakom nästa hörn. Jag är uppväxt i Örebro och bor numer med familjen på västkusten. Efter flera års  ”pappersscouting” (ex. styrelsearbete) ser jag fram emot scouting utomhus. I teamet arbetar jag med programmet. Hoppas vi ses på fjällvidderna!

Emmy Dieden – Program

Sandra Karlsson – Program och hajk
Sandra heter jag och spenderar de flesta av mina dagar i Stockholm. Jag är uppvuxen i Örebro och scout sedan 8 års ålder! I LÄKO arbetar jag med program! När jag fick höra om att NSF skulle göra läger i Fjällen 2019 så kände jag att DET VILL JAG GÖRA! Att få jobba med vår kompetenta lägerledning och skapa sommarens äventyr gör jobbet ännu roligare! Vi ses på Aurora!

Ola Garnwall – Hajk

 

Kontakt

Du når lägerkommittén via mail aurora@nsf.scout.se

Vi finns även på facebook, håll gärna koll på vår sida Aurora utmanarläger 2019!

Funktionärer sökes!

Har du redan passerat utmanaråldern så finns faktiskt en chans för dig med, kom och hjälp till som funkis! Lägerchef Linn Jansson har tillsammans med vice lägerchef Erik Norberg ett fantastiskt gäng i lägerkommittéen bestående av Emelie Brokvist, Ola Garnwall, Ellen Eklund, Emmy Dieden och Sandra Karlsson. Är du intresserad av att jobba inför och/eller under lägret kan du redan nu fylla i en intresseanmälan om att vara funkis!

 

Hitta din kår

Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds lokalföreningar, scoutkårerna, finns på många orter i Sverige. För att hitta din närmast kår, klicka på kartan eller fyll i namnet på din ort eller postnummer nedan:

  @nykterscout

  Webshop

  Välkommen till vår webshop!

  Här hittar du profilprodukter, rekryteringsbroschyrer och programmaterial. Välkommen!

  Scoutlagen

  1. En scout söker sin tro och respekterar andras.
  2. En scout är ärlig och pålitlig.
  3. En scout är vänlig och hjälpsam.
  4. En scout visar hänsyn och är en god kamrat.
  5. En scout möter svårigheter med gott humör.
  6. En scout lär känna och vårdar naturen.
  7. En scout känner ansvar för sig själv och andra.
  LÄS MER OM VÅR VÄRDEGRUND