Bli medlem

Bli scoutledare

Bli scoutledare!

Upplev äventyr genom nykter scouting! Som vuxen i Nykterhetsrörelsens Scoutförbund gör du stor skillnad för många samtidigt som du får möjlighet att lära dig nya saker, skapa äventyr och utveckla ditt ledarskap. Att vara scoutledare är fantastiskt roligt. Tillsammans med dina ledarkollegor och scouter får du vara med på en resa där det är ni själva som sätter gränserna.

Hos oss har alla, unga som vuxna, valt bort alkoholen. För vi tror att ett samhälle utan alkohol är en bättre plats för alla. Som scoutledare i Nykterhetsrörelsens Scoutförbund är du med och utmanar alkoholnormen samtidigt som du tillsammans med oss skapar en trygg plats för barn och unga.

Det är aldrig för sent att bli scout. För detta äventyret krävs inga förkunskaper, scoutingen lär du dig tillsammans med scouterna. Var med och skapa en rolig och meningsfull fritid där alla får vara med efter sina egna förutsättningar.

 

Om NSF

Att vara scout är att bry sig!

Det är väldigt enkelt egentligen. Att vara scout är att göra sitt bästa för att bli den bästa versionen av sig själv. Att tillsammans med sina kompisar uppleva spännande äventyr och testa nya saker.

Att vara scout i Nykterhetsrörelsens Scoutförbund är att utmana sig själv, samhället och den rådande alkoholnormen. Att vara scout är att leda sig själv och andra och ha roligt tillsammans.

Till Nykterhetsrörelsens Scoutförbund är alla välkomna. Vi är nyktra förebilder och står för gemenskap, mångfald och solidaritet. Vi står för ett öppet och demokratiskt samhälle där unga är med och bestämmer.

Vi är övertygade om att vi tillsammans kan skapa en bättre värld där alla får plats. För att vara scout, det är att bry sig! Att bry sig om sig om andra. Att bry sig och sig själv och att bry sig om framtiden.

 

Hitta din kår

Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds lokalföreningar, scoutkårerna, finns på många orter i Sverige. För att hitta din närmast kår, klicka på kartan eller fyll i namnet på din ort eller postnummer nedan:

  @nykterscout

  Webshop

  Välkommen till vår webshop!

  Här hittar du profilprodukter, rekryteringsbroschyrer och programmaterial. Välkommen!

  Scoutlagen

  1. En scout söker sin tro och respekterar andras.
  2. En scout är ärlig och pålitlig.
  3. En scout är vänlig och hjälpsam.
  4. En scout visar hänsyn och är en god kamrat.
  5. En scout möter svårigheter med gott humör.
  6. En scout lär känna och vårdar naturen.
  7. En scout känner ansvar för sig själv och andra.
  LÄS MER OM VÅR VÄRDEGRUND
  Vill du bli medlem?
  Ja!