Rixhajk 2019

Sep
20
Sep
21
Sep
22
Sep
20
-
Sep
22
Visa detaljer
Plats: Storvallen
Arrangör: Utmanarscouterna i Östersund
Kostnad: 150kr
Kontaktperson: Hedvig Cederlöf
Tel: 070 602 31 20
E-post: Hedvig.cederlof@outlook.com
Sista anmälningsdatum: 26 augusti 2019

Förbered er för en magisk helg i vackra Jämtlandsfjällen!

Vi utlovar en underbar vandring i höstmålat fjällandskap, där du, tillsammans med både nya och gamla bekantskaper får ta dig an en vandring ovanför trädgränserna. Kom och upplev vad som är något helt annat än en skogshajk eller en skidresa!

För hajken behövs ordentliga skor som är bekväma att gå en längre sträcka i, förslagsvis kängor, men det viktigaste är att de inte orsakar skavsår!

Tältlagen bestämmer deltagarna själva och det enda kravet på tält är att ni skall få med det hemifrån och till Storlien själva! Tältet kommer inte att behöva bäras, så det är helt okej att ta med sin tipi! Det viktiga är att alla skall ha ett tältlag och ett tält när de kommer till hajken. Vid frågor eller funderingar, tveka inte att höra av dig till Hedvig Cederlöf.

Anmäl dig i dag!

Länk till anmälan hittar du här.
Är du under 18 år behöver du ha med dig en ifylld målsmanslapp, den hittar du här.

Patrullerna kommer att sättas ihop specifikt för hajken och vid behov hjälper vi till att hitta en tältplats, det spelar därför ingen roll om du anmäler dig ensam eller med hela ditt utmanarlag!

Årets Rixhajk börjar redan på tåget!

Resan kommer i år att vara lång, men redan i Stockholm kommer ni att mötas, träffa vänner och lära känna nya. När ni sedan kommer fram börjar hajken, vilken sedan kommer att följas av gemensam matlagning, bastu, lägerbål och vacker stjärnhimmel.

Kontakta Hedvig Cederlöf för att boka resa, förbered er på att det blir nattåg både dit och hem. Ni kommer att kliva på tåget i Stockholm efter klockan 21 på fredagskvällen och landa i Storlien efter klockan 9 på morgonen, arrangemanget börjar med lättare fika, så ta med egen frukost och eventuell annan fika på tåget.
Hemresan kommer att i första hand ske med nattåg så att ni hinner med första morgontåget från Stockholm på måndag morgon!
Reseutjämning på 150 kr gäller, ni hittar reseutjämningsblanketten här.

All mat är godare på fjället!

Under Rixhajken kommer ni att få uppleva hur en helt vanlig grönskakswok blir en gourmetmåltid, en vanlig ballerinakaka är godare än någonsin, och vatten smakar helt ljuvligt.

Maten kommer att lagas i patrullerna som skapas för hajken, när dessa är gjorda kommer PL att kontakta resten av patrullen för att ni gemensamt skall komma överens om vem som tar med sjukvårdsväska och vem som tar med trangiakök! Maten får ni på plats!

Välkomna!

Hitta din kår

Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds lokalföreningar, scoutkårerna, finns på många orter i Sverige. För att hitta din närmast kår, klicka på kartan eller fyll i namnet på din ort eller postnummer nedan:

  @nykterscout

  Webshop

  Välkommen till vår webshop!

  Här hittar du profilprodukter, rekryteringsbroschyrer och programmaterial. Välkommen!

  Scoutlagen

  1. En scout söker sin tro och respekterar andras.
  2. En scout är ärlig och pålitlig.
  3. En scout är vänlig och hjälpsam.
  4. En scout visar hänsyn och är en god kamrat.
  5. En scout möter svårigheter med gott humör.
  6. En scout lär känna och vårdar naturen.
  7. En scout känner ansvar för sig själv och andra.
  LÄS MER OM VÅR VÄRDEGRUND