Med anledning av Coronaviruset (Covid-19)

Som ni vet är situationen med Coronaviruset aktuellt för oss alla. Antalet fall av konstaterat smittade av Coronaviruset (Covid-19) fortsätter att öka i Sverige. Det gör att vi medlemmar i Nykterhetsrörelsens Scoutförbund behöver fundera över hur vi kan minska risken att sprida smittan vidare, tex vid scoutmöten, hajker och läger i scoutkårer, distrikt och förbund.

Vi följer de rekommendationer som myndigheterna ger ut, men de kan ändras snabbt. Vi uppmanar därför alla att följa utvecklingen och Folkhälsomyndighetens råd. Dessa kan du hitta på: www.folkhälsomyndigheten.se.

För närvarande innebär detta att alla uppmanas att vara uppmärksamma på symtom och stanna hemma om man har förkylningssymptom. Har du inga symptom är du såklart välkommen att delta på scoutmöten och arrangemang.

Vi har flera medlemmar som av ålder och hälsoskäl tillhör de grupper som kan drabbas hårdas av smitta från Covid-19. Av solidaritet och hänsyn till dem finns det anledning att vara extra noga med att följa de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger på sin hemsida.

Vi hoppas och tror att alla medlemmar, föräldrar och ledare tar sunda och kloka beslut utifrån de rekommendationer som ges.

 • Håll god handhygien
 • Stanna hemma om du har symptom på luftvägsinfektion, även lindriga
 • Håll dig uppdaterad och stäm kontinuerligt av råd och anvisningar som myndigheter ger.

Informationen här och våra rekommendationer kan komma att ändras beroende på Folkhälsomyndighetens råd.

Läs mer om hur du kan prata med barn om katastrofer, något som kan vara ett stöd även i den här situationen: https://www.raddabarnen.se/rad-och-kunskap/foralder/prata-om-tragedier-och-katastrofer/

Coronavirus (Covid-19)

Information till kårer, distrikt, medlemmar och föräldrar
Läs senaste nytt här

Hitta din kår

Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds lokalföreningar, scoutkårerna, finns på många orter i Sverige. För att hitta din närmast kår, klicka på kartan eller fyll i namnet på din ort eller postnummer nedan:

  @nykterscout

  Webshop

  Välkommen till vår webshop!

  Här hittar du profilprodukter, rekryteringsbroschyrer och programmaterial. Välkommen!

  Scoutlagen

  1. En scout söker sin tro och respekterar andras.
  2. En scout är ärlig och pålitlig.
  3. En scout är vänlig och hjälpsam.
  4. En scout visar hänsyn och är en god kamrat.
  5. En scout möter svårigheter med gott humör.
  6. En scout lär känna och vårdar naturen.
  7. En scout känner ansvar för sig själv och andra.
  LÄS MER OM VÅR VÄRDEGRUND
  Vill du bli medlem?
  Ja!