Alexander Jonsson tilldelas Ledfyren!

Under sommarens världsscoutjamboree i Nordamerika delades förtjänstmärket Ledfyren ut till Alexander Jonsson. Han tilldelades Ledfyren för:

ett engagerat, lyssnande och inkännande ledarskap. Förmåga att läsa av situationer, och agera med mognad och omsorg. En tydlig kommunikatör som löser problem löpande. En god kamrat och kollega. Ett stort engagemang för scouterna och kåren, där han varit kassör under 3 år mellan 18-21 år, ledare för äventyrarna.

Ledfyren är ett av Scouternas förtjänstmärken. Ledfyren kan tilldelas aktiv scout/ledare under 25 år som på ett synnerligen förtjänstfullt sätt, genom ett lyssnande och stödjande ledarskap, skapat möjligheter för ungdomar att utvecklas enligt scoutings värderingar. Ledfyren utdelas av Scouterna som regel på förslag av distrikt eller samverkansorganisation.

Hitta din kår

Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds lokalföreningar, scoutkårerna, finns på många orter i Sverige. För att hitta din närmast kår, klicka på kartan eller fyll i namnet på din ort eller postnummer nedan:

  @nykterscout

  Webshop

  Välkommen till vår webshop!

  Här hittar du profilprodukter, rekryteringsbroschyrer och programmaterial. Välkommen!

  Scoutlagen

  1. En scout söker sin tro och respekterar andras.
  2. En scout är ärlig och pålitlig.
  3. En scout är vänlig och hjälpsam.
  4. En scout visar hänsyn och är en god kamrat.
  5. En scout möter svårigheter med gott humör.
  6. En scout lär känna och vårdar naturen.
  7. En scout känner ansvar för sig själv och andra.
  LÄS MER OM VÅR VÄRDEGRUND