Nyårsbal 2022/2023

Dec
29
Dec
30
Dec
31
Jan
1
Dec
29
-
Jan
1
Visa detaljer
Plats: Scout Camp Ransberg
Arrangör: Skattkärrs utmanare
Kostnad: 650 kr för deltagare, 300 kr för funktionär + 150 kr i reseutjämning för samtliga.
Kontaktperson: Stina Lundell
E-post: stlu7811@edu.laroverken.se
Sista anmälningsdatum: 10 december

Tjenare, tjenare på er alla scouter!

Äntligen kan vi gå ut med att den fantastiska nyårsbalen tillslut blir av! Ni kommer ha möjlighet att delta på många olika aktiviteter och vi kommer tillsammans räkna ner till det nya året! Nyårsbalen 2022 kommer ha 50-tals tema. Temat kommer märkas av mest på nyårsafton då själva balen äger rum, kommer du dit med en prickig klänning? Utklädd som John Travolta? Stylar du håret med 3 liter vax? Eller håller du det simpelt och sminkar dig som man gjorde på den tiden? Oavsett hur du väljer att göra hoppas vi att vi får träffa just dig på nyårsbalen 2022.

Nyårsbalen i år kommer att äga rum från den 29 December till den 1 Januari, det är den 30 dec som allting ordentligt drar igång. Du kommer ha möjlighet att lära dig grunderna i hur man dansade på den tiden, du kommer att se på vett o etikett ur ett helt annat perspektiv, och du kommer ha full koll på hur man skriver och håller ett tal. Allt detta för att ha full koll på allt sådant innan balen. Väl på balen äter du god mat, lyssnar på musik, dansar, umgås med dina vänner, och har himla skoj hela kvällen, kanske hela natten- vad vet vi.

Plats: Ransbergs herrgård, Ransäter

Tid: 29 December ca. kl. 15 (drop-in) – 1 Januari ca. kl.14

Platsbeskrivning: Ransbergs herrgård är en herrgård i Värmlands landskap. Den fungerar som konferens- och scoutanläggning. Herrgården ligger precis norr om Ransäter i Munkfors kommun. Om ni åker till Ransbergs herrgård med kollektivtrafik (tåg, buss, etc) så rekommenderar vi att åka till Karlstad C för att sedan gå till Karlstad busstation (200 m därifrån) och ta buss 600 mot Munkfors, hållplatsen ni ska gå av vid är Ransäters kyrka, därifrån kommer ni att få promenera till Ransbergs herrgård (3.5km). Vi kommer dock hjälpa till med eran packning. Om ni åker med bil så är det bara att skriva in Ransbergs herrgård på gps:en.

Funktionär

Vill du vara med som funktionär i köket? Eller funktionär för någon annan del av nyårsbalen? Det anger du i samma anmälan som för deltagare. Vi som arrangerar återkommer till dig när/om du har en plats som funk. Du betalar in 650 kr och får sedan 350 kr återbetalat efter sista anmälningsdagen (Om du fått en plats som funktionär!)

Resekostnad

Reseutjämning för nyårsbalen utgår. Du betalar endast 150 kr för resa, oavsett hur mycket resan kostar. Summa utöver 150 kr återbetalas efter kvittoredovisning enl. reseutjämningsblanketten. Men självklart hjälps vi åt att hålla kostnaderna nere genom att välja det lägsta priset på resan.

Reseutjämningsblankett laddas ner här

Målsmans godkännande

Är du under 18 år behöver du fylla i och lämna in målsmansgodkännande för att delta på Nyårsbalen.

Målsmanslapp laddar du ner här

Hitta din kår

Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds lokalföreningar, scoutkårerna, finns på många orter i Sverige. För att hitta din närmast kår, klicka på kartan eller fyll i namnet på din ort eller postnummer nedan:

  @nykterscout

  Webshop

  Välkommen till vår webshop!

  Här hittar du profilprodukter, rekryteringsbroschyrer och programmaterial. Välkommen!

  Scoutlagen

  1. En scout söker sin tro och respekterar andras.
  2. En scout är ärlig och pålitlig.
  3. En scout är vänlig och hjälpsam.
  4. En scout visar hänsyn och är en god kamrat.
  5. En scout möter svårigheter med gott humör.
  6. En scout lär känna och vårdar naturen.
  7. En scout känner ansvar för sig själv och andra.
  LÄS MER OM VÅR VÄRDEGRUND
  Vill du bli medlem?
  Ja!