Utmanarscoutting

Mar
18
Mar
19
Mar
20
Mar
18
-
Mar
20
Visa detaljer
Plats: Mölnlycke
Arrangör: Utmanarscoutkommittén och Patrull KASStrul
Kostnad: 125 kr för arrangemanget, 150 kr i reseutjämning
Kontaktperson: Sofia Andersson
E-post: sofia.andersson@nsf.scout.se
Sista anmälningsdatum: 6 mars för att delta arrangemanget. Ombudsfullmakt för att kunna rösta skickas in senast den 18 februari.

Hej kära utmanare!

Välkomna på ting 2022 i Göteborg! (eller ah typ… Mölnlycke!!). Tinget är ett demokratiskt arrangemang där utmanare från hela NSF träffas för att ta viktiga beslut. Tinget hålls den 18-20 mars.

VIKTIGT För att ni ska kunna rösta på tinget så måste ni fylla i en ombudsfullmakt som ska vara hos förbundsexpeditionen SENAST den 18 februari. LÄNK HÄR skicka den till förbundsexpeditionen via brev eller mail.

Så vad väntar ni på? Har ni några frågor är det bara att maila oss. Snacka ihop er med utmanarlaget inför anmälan, för tinget är allra roligast om man gör det tillsammans!

Med vänliga hälsningar Patrull KASStrull

Har ni frågor?

Kontakta Sofia.andersson@nsf.scout.se

Praktisk information

Boende, måltider och utrustning

Vi bor i masslogi i klassrum på Wendelsberg. Så ta med dig sovsäck och liggunderlag för inomhusboende.

Samtliga måltider ingår och kommer bli serverad lagad, så det enda du behöver ta med dig är matsaker (kåsa, matkåsa och bestick)

Förhandlingar kommer ske inomhus, så har du möjlighet att ta med dig en dator, platta, eller mobiltelefon för att läsa handlingarna på rekommenderar vi det.

Ta även med dig kläder för att vara utomhus då vi även kommer ha en del aktiviteter ute.

Resor

Boka era tågbiljetter till Göteborg C ca kl. 18 på fredagen, sedan rekommenderar vi att ladda ner Västtrafik to go appen. Väl på Centralen kan ni antingen ta tåget till Mölnlycke station eller gå till Polhemsplatsen eller Nordstan hållplatsen och ta buss X4 till kyrkvägen. Sedan tar ni fram eran gps och slår in Oskar Lundgrens väg 2.

Vi rekommenderar att boka hemresa kl. 15 från Göteborgs Central

Maila era tider till Sofia.andersson@nsf.scout.se

Anmälan:

Görs senast den 6 mars i Ebas på denna länk.

Kostnad:

Du betalar 125 kr för själva Tinget, då ingår boende i masslogi inomhus, samt alla måltider och aktiviteter.
Du betalat max 150 kr för din resa i s.k. reseutjämning. Detta redovisar du i efterhand på särskild blankett och får då tillbaka ovanstigande belopp över 150 kr. Du bokar den billigaste resan som passar dina restider, och gärna i god tid.

Reseutjämningsblankett hittar du här

KALLELSE TILL UTMANARSCOUTTING: 

Härmed kallar Utmanarscoutkommittén (UScK) utmanarlagens ombud till Ting 2022 i enlighet med §4.7 i utmanarnas bestämmelser. Tinget kommer hållas i Mölnlycke med start fredagen den 18 mars och avslutas söndagen den 20 mars. 

Varje utmanarscoutlag har rätt att utse två ombud. Skulle laget ha fem medlemmar har det rätt att utse tre ombud, och därefter ytterligare ett ombud för var tredje medlem. Varje utmanarscout i Nykterhetsrörelsens Scoutförbund kan bli utsedd till ombud, såvida dessa inte är medlemmar i UScK. 

Fullmakt för ombud vid Tinget utfärdas av utmanarscoutlaget och ska skrivas under av utmanarscoutledare, kårordförande eller vice kårordförande. På fullmakten ska alla lagmedlemmars namn finnas med. De som är utsedda till ombud markeras och övriga på listan fungerar som suppleanter. 

Fullmakten ska vara förbundsexpeditionen tillhanda senast fyra veckor före Tingets öppnande. Skulle fullmakten vara förbundsexpeditionen tillhanda försent så får dessa ombud endast rösträtt om de i tid inskickade ombudsfullmakternas ombud beslutar detta. 

Ombudsfullmakten laddar du ner här:

Ombudsfullmakt_Ting 2022 IFYLLBAR

Som anges i bestämmelsernas §4.2 läggs motioner till Tinget av utmanarscoutlag eller den enskilde utmanarscouten och ska vara förbundsexpeditionen eller UScK tillhanda senast sex veckor innan tingets öppnande. Du hittar även ett formulär för att skicka in motioner här: Motionera 

Handlingar till tinget publiceras senast fyra veckor innan tingets öppnande på förbundets hemsida. 

Välkommen på ett demokratiskt arrangemang. 

Hitta din kår

Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds lokalföreningar, scoutkårerna, finns på många orter i Sverige. För att hitta din närmast kår, klicka på kartan eller fyll i namnet på din ort eller postnummer nedan:

  @nykterscout

  Webshop

  Välkommen till vår webshop!

  Här hittar du profilprodukter, rekryteringsbroschyrer och programmaterial. Välkommen!

  Scoutlagen

  1. En scout söker sin tro och respekterar andras.
  2. En scout är ärlig och pålitlig.
  3. En scout är vänlig och hjälpsam.
  4. En scout visar hänsyn och är en god kamrat.
  5. En scout möter svårigheter med gott humör.
  6. En scout lär känna och vårdar naturen.
  7. En scout känner ansvar för sig själv och andra.
  LÄS MER OM VÅR VÄRDEGRUND
  Vill du bli medlem?
  Ja!