VoteIT FM

VoteIt – e-åsiktstorget för FM

Inför förbundsmötet 2021 använder vi oss av e-åsiktstorg i systemet VoteIt. E-åsiktstorget för förbundsmötet 2021 öppnar 8 oktober. Du hittar det här! På torget kan du läsa, diskutera och om du är ombud även lägga ändrings- och tilläggsförslag som tas med till beredningsgrupperna under förbundsmötet i Mölnlycke.

Registrera dig och logga in

Om du är ombud (eller ersättare) får du den 8 oktober en inbjudan till din e-postadress. Använd länken i mailet för att registrera dig, då den är kopplad till din rätt att lägga förslag. Som ombud har du behörighet att läsa, diskutera och lägga förslag.

Är du anmäld som FM-deltagare har även du fått en inbjudan via e-post för smidig registrering. Alla som är intresserade kan registrera sig och få läsa och diskutera. Har du inte fått en inbjudan så kan du själv registrera dig uppe till höger på VoteIt-sidan och sedan begära tillträde till mötet när du är inloggad.

Ombudens ansvar

Nu när vi liksom förra gången vi hade förbundsmöte använder oss av e-åsiktstorg ställer det krav på er kårer och ombud att läsa igenom handlingarna och lägga förslag digitalt. E-åsiktstorget kommer att stängas för nya förslag 48 timmar innan förbundsmötet öppnar för att alla ska hinna gå igenom och bilda sig en uppfattning om förslagen som vi tar med in i beredningsgrupper när vi ses i Mölnlycke.

Det innebär att de förslag som ni vill lägga måste vara lagda senast klockan 9.00 den 28 oktober för att behandlas under FM 2021.

Användarguide VoteIT

Instruktionerna nedan kan också laddas ner i en PDF-fil här.

Motioner och förslag

Till vänster hittar du hela föredragningslistan med alla motioner och förslag. För att läsa en motion eller ett förslag klickar du på namnet och sidan öppnas.

Skulle du inte se lista till vänster så klicka på ikonen längst upp till vänster för att ta fram/dölja föredragningslistan.

 

Att lägga ett nytt förslag

Som ombud har du möjlighet att lägga ändrings- och tilläggsförslag.
För att lägga ett förslag klickar du på knappen Lägg ett förslag.

En ruta med ordet föreslår ifyllt dyker upp. Låt det som redan står i rutan stå kvar! Fyll på med ditt förslag som börjar med att

Kommentera ett förslag

För att kommentera ett förslag klickar du på rutan Kommentera under det aktuella förslaget. En ruta dyker då upp med en #-tagg förifylld. Låt det som redan står i rutan stå kvar!

#-taggen som står håller ihop alla kommentarer kring ett specifikt förslag, så tar du bort den förifyllda #-taggen tappar kommentaren sitt sammanhang och det blir svårt att förstå vilken att-sats som kommentaren gäller. När du skrivit din kommentar och valt spara så dyker kommentaren upp till höger runder rubriken Diskussion.

För att enkelt kunna se alla kommentarer kring ett visst förslag kan du klicka på #taggen i det förslaget och en filtrering sker.

Svara på ett diskussionsinlägg

Om du vill svara på ett diskussionsinlägg väljer du knappen Svara under aktuellt diskussionsinlägg. En ruta öppnas då med förifyllt #-tagg och @namn på den som skrivit det inlägg du svarar på. Låt det som redan står i rutan stå kvar! #-taggen är för att fortsatt hålla ihop alla diskussioner som rör ett specifikt förslag. @namn gör att personen som skrev inlägget nämns och därmed får ett e-postmeddelande om att någon svarat på hens inlägg.

Nytt sen sist?

I föredragningslistan ser du symboler under namnet på motionen/förslaget. Efter symbolerna finns en siffra som indikerar hur många förslag samt diskussionsinlägg som finns. Nya förslag/diskussionsinlägg som till kommit sedan sist du var inloggad markeras i den svarta cirkeln efter respektive symbol.

Frågor?

Har du frågor eller problem? Hör av dig till kommunikatör Caroline Spångberg på caroline.spangberg@nsf.scout.se.

Hitta din kår

Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds lokalföreningar, scoutkårerna, finns på många orter i Sverige. För att hitta din närmast kår, klicka på kartan eller fyll i namnet på din ort eller postnummer nedan:

    @nykterscout

    Webshop

    Välkommen till vår webshop!

    Här hittar du profilprodukter, rekryteringsbroschyrer och programmaterial. Välkommen!

    Scoutlagen

    1. En scout söker sin tro och respekterar andras.
    2. En scout är ärlig och pålitlig.
    3. En scout är vänlig och hjälpsam.
    4. En scout visar hänsyn och är en god kamrat.
    5. En scout möter svårigheter med gott humör.
    6. En scout lär känna och vårdar naturen.
    7. En scout känner ansvar för sig själv och andra.
    LÄS MER OM VÅR VÄRDEGRUND
    Vill du bli medlem?
    Ja!