Tillsammans nu som studiecirkel!

Hur gör du scoutverksamheten mer tillgänglig för alla? Vilka styrkor och utmaningar finns för barn med NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) och vilka strategier kan underlätta scoutledarnas samspel med dessa barn?  

Passa på att fördjupa dina kunskaper i ovanstående frågor, genom att delta i Tillsammans-utbildningen som digital studiecirkel.  

Tillsammans är NSF:s utbildningsmaterial kring tillgänglighet och NPF. I samarbete med NBV erbjuds utbildningen nu som digital studiecirkel för dig som ledare i NSF. Studiecirkeln är uppdelad på fyra tillfällen under en månad. Varje tillfälle omfattar ungefär 2 timmar och genomförs digitalt via microsoft teams. Det första och sista cirkeltillfället är livesända workshops som leds av en verksamhetsutvecklare. Övriga tillfällen är självstudier och grupparbete, som planeras och genomförs av deltagarna själva, mellan det första och sista livesända cirkeltillfället. 

Studiecirkelns innehåll och upplägg i korthet: 

Möte 1: 

Detta livesända möte är en workshop om NPF, tillgänglighet och inkludering. I workshopen, som leds av en verksamhetsutvecklare, varvas information om styrkor och utmaningar i samband med NPF med diskussioner och övningar om tillgänglighet och inkludering.   

Möte 2: 

Detta möte innebär självstudier och kunskapsinhämtning, utifrån ett givet material. Mötet genomförs individuellt, när det passar varje deltagare bäst, mellan de livesända mötena. Det är dock viktigt att tillgodogöra sig kunskaperna från möte 2 innan man genomför möte 3 och 4. I mötet får du, genom filmer, inifrånperspektiv om olika NPF-diagnoser. Du får också bekanta dig med Tillsammans metodhäfte och testa några praktiska verktyg därifrån.  

Möte 3: 

Detta möte bygger på ett grupparbete kring olika fallbeskrivningar, där ni får diskutera och fundera ut strategier som skulle kunna hjälpa ledarna i det specifika fallet. Avslutningsvis får ni enskilt formulera er egen fallbeskrivning, baserad på en verklig utmaning kring tillgänglighet och NPF, som ni upplevt i scoutverksamheten. Dessa fallbeskrivningar jobbar vi sedan jobbar vidare med i möte 4. 

Möte 4: 

Detta möte är ett livesänt uppsamlingsheat där vi går igenom uppgifterna från möte 2 och 3. Vi fördjupar diskussionerna och delar med oss av olika lösningar på fallbeskrivningarna. Vi diskuterar också lösningsfokuserat kring era egna fallbeskrivningar och ger er möjlighet att få nya perspektiv och hjälp framåt kring de utmaningar ni stött på. Även detta möte leds av en verksamhetsutvecklare.  

Studiecirkel 2021 

Start måndag 29/3 kl.19.00-21.30. Avslut måndag 26/4 kl.19.00-21.30 

Anmäl dig! 

Anmäl ditt deltagande till emma.olofsson@nsf.scout.se 

Uppge namn och kår. Sista anmälningsdag är fredag 26/3. 

Hitta din kår

Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds lokalföreningar, scoutkårerna, finns på många orter i Sverige. För att hitta din närmast kår, klicka på kartan eller fyll i namnet på din ort eller postnummer nedan:

    @nykterscout

    Webshop

    Välkommen till vår webshop!

    Här hittar du profilprodukter, rekryteringsbroschyrer och programmaterial. Välkommen!

    Scoutlagen

    1. En scout söker sin tro och respekterar andras.
    2. En scout är ärlig och pålitlig.
    3. En scout är vänlig och hjälpsam.
    4. En scout visar hänsyn och är en god kamrat.
    5. En scout möter svårigheter med gott humör.
    6. En scout lär känna och vårdar naturen.
    7. En scout känner ansvar för sig själv och andra.
    LÄS MER OM VÅR VÄRDEGRUND
    Vill du bli medlem?
    Ja!