Tillsammansutbildning

Nov
20
10 - 15
Plats: NSF:s kansli, Stora Essingen, Stockholm
Arrangör: Nykterhetsrörelsens Scoutförbund
Kontaktperson: Emma Olofsson
E-post: emma.olofsson@nsf.scout.se

Lördag den 20/11, kl.10-15, bjuder NSF in till en Tillsammansutbildning på kansliet på Stora Essingen i Stockholm. Tillsammans är NSF:s utbildningsmaterial om tillgänglighet och neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Utbildningen ger dig enkla verktyg och strategier som gör scoutverksamheten mer tillgänglig för alla. Under utbildningsdagen varvas information, fallbeskrivningar och praktiska övningar kring neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och tillgänglighet. 

Utbildningsdagen är startskottet för en digital studiecirkel i samarbete med NBV, men kan också genomföras som enskilt kurstillfälle för den som vill. Utbildningen är öppen för alla, såväl medlemmar som utomstående, anmäl dig senast 10/11 till sara.morner@nsf.scout.se 

Mer information om studiecirkeln och anmälan till den ges under utbildningsdagen. Utbildningsdagen (och studiecirkeln) är gratis för medlemmar i NSF. Lunch och fika ingår så glöm inte att uppge eventuell specialkost vid anmälan.  

P.S. Om du vill delta på utbildningsdagen men har svårt att ta dig till Stockholm så finns möjlighet att delta digitalt. Skriv det i anmälan så återkommer vi med detaljer kring din digitala medverkan. 

Läs mer om Tillsammans här.

Hitta din kår

Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds lokalföreningar, scoutkårerna, finns på många orter i Sverige. För att hitta din närmast kår, klicka på kartan eller fyll i namnet på din ort eller postnummer nedan:

  @nykterscout

  Webshop

  Välkommen till vår webshop!

  Här hittar du profilprodukter, rekryteringsbroschyrer och programmaterial. Välkommen!

  Scoutlagen

  1. En scout söker sin tro och respekterar andras.
  2. En scout är ärlig och pålitlig.
  3. En scout är vänlig och hjälpsam.
  4. En scout visar hänsyn och är en god kamrat.
  5. En scout möter svårigheter med gott humör.
  6. En scout lär känna och vårdar naturen.
  7. En scout känner ansvar för sig själv och andra.
  LÄS MER OM VÅR VÄRDEGRUND
  Vill du bli medlem?
  Ja!