Upplev 2022 Jamboree Edition

Jul
29
Jul
30
Jul
31
Aug
1
Aug
2
Aug
3
Aug
4
Aug
5
Aug
6
Jul
29
-
Aug
6
Visa detaljer
Arrangör: Scouterna
Kostnad: 4000 kr
Kontaktperson: Emil Bertilsson
E-post: emil.bertilsson@scouterna.se
Sista anmälningsdatum: 13 februari

Likt en avdelning på Världsscoutjamboreer kommer Upplev Jamboree edition att erbjuda Äventyrarscouter från hela Sverige möjligheten att åka på Jamboree22 utan kår eller medföljande ledare. Tillsammans samlas gruppen en dag innan lägret, på en plats i Skåne, och åker sedan gemensamt till lägerplatsen för en veckas läger utan medföljande kårtraditioner.

Ett vanligt Upplev fokuserar mer på upplevelser och kulturer, och arrangeras vanligtvis utomlands där scouterna får möjlighet att uppleva andra kulturer och träffa scouter utanför Sverige. Däremot kommer Upplev denna gång att åka till lägret Jamboree 2022 som en egen avdelning. Eftersom vi alla kommer från olika kårer med olika bakgrunder blir det istället en gemensam kultur som utvecklas, där alla kan bidra och utforma en som passar gruppen bäst.

Arrangemanget riktar sig till dig som just nu är Äventyrarscout och av olika anledningar inte har möjlighet eller intresse att åka med din egen kår. Det kommer även vara en förträff under våren för att vi ska kunna lära känna deltagarna innan vi åker på lägret. Mer information om det kommer att skickas ut efter sista ansökningsdatum.

För mer information om hur det är att åka på en Jamboree samt andra mer praktiska frågor, finns mer information på Jamboree22s hemsida: https://www.scouterna.se/jamboree22/om/

Kostnad: Max 4000 kr (Vi jobbar kontinuerligt med att reducera kostnader genom att bland annat hitta mer prisvärda alternativ samt fondansökningar. Kostnad för resa till och från läger och eventuell förträff tillkommer.)

Ansökan stänger den 13 februari.

Läs mer om arrangemanget hos Scouterna

Hitta din kår

Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds lokalföreningar, scoutkårerna, finns på många orter i Sverige. För att hitta din närmast kår, klicka på kartan eller fyll i namnet på din ort eller postnummer nedan:

  @nykterscout

  Webshop

  Välkommen till vår webshop!

  Här hittar du profilprodukter, rekryteringsbroschyrer och programmaterial. Välkommen!

  Scoutlagen

  1. En scout söker sin tro och respekterar andras.
  2. En scout är ärlig och pålitlig.
  3. En scout är vänlig och hjälpsam.
  4. En scout visar hänsyn och är en god kamrat.
  5. En scout möter svårigheter med gott humör.
  6. En scout lär känna och vårdar naturen.
  7. En scout känner ansvar för sig själv och andra.
  LÄS MER OM VÅR VÄRDEGRUND
  Vill du bli medlem?
  Ja!