Förbundsmöte i Hässleholm

Oct
27
Oct
28
Oct
29
Oct
27
-
Oct
29
Visa detaljer
Plats: Hotell Statt, Hässleholm
Arrangör: Skåne Scoutdistrikt samt Nykterhetsrörelsens Scoutförbund
Kontaktperson: Heléne Johansson
E-post: sosdala.scoutkar@nsf.scout.se
Sista anmälningsdatum: 18 september. Sen anmälan med förhöjdavgift är öppen t.om. 8 oktober.

Sätt dig på tåget och låt dig vaggas in i ett behagligt lugn. Njut av det vackra landskapet som svischar förbi ditt fönster och ställ dig frågan ”Vart är jag på väg?”. När du börjar ana snapphanar bakom träden kan du vara säker på att du kommit till den mytomspunna Göingebygden. Gå av tåget i Hässleholm och vänd blicken upp på Första Avenyn och beundra den stora ståtliga kyrkan allra högst upp. När du sedan sänker blicken ser du hotellet Statt torna upp sig magnifikt på andra sidan torget och det är där det händer.

Välkomna till FM 2023!

Möteslokal och boende

På Hotell Statt i centrala Hässleholm kommer vi ha förhandlingar, äta lunch och fika samt erbjuda boende. Boendet bokar du själv och fram till 3 månader innan förbundsmötet öppnar (28 juli) är även samtliga hotellrum på Hotell Statt reserverade för NSF. Vill du bo här till ett bättre pris kontaktar du hotellet via mejl eller på telefon och anger bokningsnummer 321904.

Vi har även fått reducerat pris på stadens två andra hotell Göinghof och City. Vill du ta del av Göingehofs eller Citys erbjudande uppger du ”scoutpris” när du bokar eftersom du ska på förbundsmötet.  

I missionskyrkan bredvid Hotell Statt kommer det erbjudas skönt häng och gofikor och i gymnastiksalen på Hässleholms Tekniska Skola (HTS) är masslogin förlagd. Festkvällen kommer att vara på restaurangen Farozon. 

 1. Hotell Statt och Missionskyrkan
 2. Farozon – Festkväll
 3. Masslogi på Hässleholms tekniska skola

Kostnad för hotellrum

Hotell Statt (Här hålls även förhandlingarna)

Enkelrum 795:-/natt  

Dubbelrum Superior 1190:-/natt 

Dubbelrum Grand delux 1390:-/natt (med extrasäng tillkommer 300:-/natt) 

Dubbelrum Minisvit 1790:-/natt (med extrasäng tillkommer 300:-/natt) 

Hotell City – 795:-/natt för enkelrum och 995:-/natt för dubbelrum 

Hotell Göingehof – 490:- per person och natt (del i dubbel- eller flerbäddsrum) 

OBS. Det är först till kvarn som gäller så vänta inte för länge med att boka boende.  Hotell Statt reserverar samtliga rum till den 28 juli för NSF och släpper därefter hälften av rummen till allmänheten. En månad innan förbundsmötet släpps resterande rum fritt att bokas. På hotell City och Göingehof är det först till kvarn. 

Tider

Incheckning och drop-in sker på fredagen från kl. 17 på Missionskyrkan. För er som anländer på lördagen är incheckningen flyttad till Hotell Statt och hålls öppen till strax innan Förbundsmötets öppnande kl. 09. Exakta tider för när incheckningen öppnar på lördagen kommer.

Mötet avslutas ca kl. 15:30 på söndag.

Ombud

I stadgarna kan ni läsa hur många ombud ni har rätt till. En sammanställning inför FM 2023 över antal ombud ni har rätt till hittar ni även här.

Ombudsfullmakten hittas som ifyllbar pdf här. Den ska vara kansliet tillhanda senast 23 september 2023.

Maila ombudsfullmakten till info@nsf.scout.se eller skicka in den per post till:

Nykterhetsrörelsens Scoutförbund
Box 128 25
112 97 Stockholm

Anmälan

Ordinarie anmälan stängde den 18 september. Sen anmälan med förhöjd avgift är öppen t.om. 8 oktober.

Kostnad

 • FM-paketet – 1550 kr
 • Grundavgift – betalas av dem som inte väljer FM-paketet – 300,00 kr
 • FM-paket barn 0 – 3 år – 0 kr
 • FM-paket barn 4-7 år – 550,00 kr
 • FM-paket barn 8-12 år – 750,00 kr
 • Grundavgift barn 4 -12 år – 0 kr
 • Grundavgift barn 0 – 3 år – 0 kr

I FM-paketet ingår:

 • Grundavgift inkl. FM-märke
 • Förmiddags- & eftermiddagsfika lördag och söndag  
 • Lunch lördag och söndag 
 • Festkväll med tvårättersmiddag 

Målsmansgodkännande

Om du är under 18år och ska delta på Förbundsmötet behöver du målsmans godkännande. Här laddar du ner en målsmanslapp som du kan lämna in vid incheckningen till förbundsmötet eller maila i förväg till info@nsf.scout.se

Resor

Enklaste sättet är att resa med tåg, men det går också bra att resa med bil. Parkeringar finns runt om i stan. 

Tågstationen ligger ca 127 m från Statt, ca 259 m till Missionskyrkan, ca 796 m till masslogin och ca 673 m till Farozon. 

Resefördelningsblankett för ombudens resor hittar du här:

Ladda ner resefördelningsblankett

Skriv gärna ut och fyll i innan förbundsmötet. Det går också bra att fylla i på plats när ni kommer fram. Resefördelningsblanketten behöver vara ifylld innan ni hämtar ut era röstkort.

Utmanarscouter som inte är ombud på förbundsmötet kan få reseersättning. Du hittar reseutjämningsblanketten här, den skickas till kansliet efter förbundsmötet.

Barnpassning

Barnpassning kommer erbjudas under förbundsmötet för barn mellan 4-12 år. Det anmäler du i eBas där varje barn anmäls separat.

Funktionär

Vill du vara funktionär under förbundsmötet? Då anmäler du dig här! Om du har några frågor går det bra att höra av dig till sosdala.scoutkar@nsf.scout.se.

Motioner

Är det något du skulle vilja att NSF gör de kommande två åren? Är det något du vill ändra på? Ta chansen att skriva en motion och lyft just de frågorna som du tycker är viktiga för NSF:s framtid! Vi vill ha dina motioner senast den 5 augusti kl. 09.00!

Maila din motion till info@nsf.scout.se eller skicka in den per post till:

Nykterhetsrörelsens Scoutförbund
Box 128 25
112 97 Stockholm

Handlingar

Handlingarna finns att ladda ner här från den 7 oktober.

Dokument

Här kan du hitta mer information om tidigare förbundsmöten, handlingar och protokoll.

Kallelse till Förbundsmöte i Hässleholm

Scoutkårer, scoutdistrikt och utmanarscoutting inom Nykterhetsrörelsens Scoutförbund kallas i enlighet med stadgarna §4 och §5 till 2023 års Förbundsmöte den 28-29 oktober, 2023.

Rösträtt tillkommer valda ombud. Scoutkårer med mellan 10 och 50 medlemmar (varav minst fem under 26 år) äger rätt att utse två ombud och två ersättare. För varje ytterligare påbörjat femtiotal medlemmar äger kåren rätt att utse ytterligare ett ombud och en ersättare. Valbar till ombud är varje medlem i kåren. Scoutdistrikt som består av minst tre kårer, vilka består av minst 10 medlemmar varav minst fem är under 26 år, äger rätt att utse två ombud och två ersättare. Valbar till ombud är varje medlem i distriktet.

Fullmakt för ombud utfärdad av kår- respektive distriktsstyrelse skall vara förbundsstyrelsen tillhanda senast lördag 23 september.

Tinget har rätt att representera med två representanter som har förslagsrätt. Verksamhetsberättelse och övriga förbundsmöteshandlingar sändes direkt till anmälda ombud. Utdelning av röstkort till ombuden utförs i samband med förbundsmötet.

Motion till förbundsmötet kan väckas av enskild medlem, samt scoutkår och scoutdistrikt. Motioner ska vara förbundsstyrelsen tillhanda senast 12 veckor före förbundsmötets öppnade, dvs. senast lördag 5 augusti. För sent inkomna motioner upptas ej till behandling.

Ombudshandlingar och motioner sändes under adress Nykterhetsrörelsens Scoutförbund, Box 12825, 112 97 Stockholm.

/Förbundsstyrelsen

Hitta din kår

Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds lokalföreningar, scoutkårerna, finns på många orter i Sverige. För att hitta din närmast kår, klicka på kartan eller fyll i namnet på din ort eller postnummer nedan:

  @nykterscout

  Webshop

  Välkommen till vår webshop!

  Här hittar du profilprodukter, rekryteringsbroschyrer och programmaterial. Välkommen!

  Scoutlagen

  1. En scout söker sin tro och respekterar andras.
  2. En scout är ärlig och pålitlig.
  3. En scout är vänlig och hjälpsam.
  4. En scout visar hänsyn och är en god kamrat.
  5. En scout möter svårigheter med gott humör.
  6. En scout lär känna och vårdar naturen.
  7. En scout känner ansvar för sig själv och andra.
  LÄS MER OM VÅR VÄRDEGRUND
  Vill du bli medlem?
  Ja!