Ting 2017

apr
1
10:00 - 23:59
apr
2
00:01 - 15:00
Plats: Östersund
Kostnad: 100 kr
Kontaktperson: Emelie Barkar
E-post: emeliebarkar@gmail.com
Sista anmälningsdatum: 11 mars

Välkommen på Utmanarscoutting!

KALLELSE TILL UTMANARSCOUTTING

Härmed kallar Utmanarscoutkommittén (UScK) utmanarpatrullernas ombud till Tinget 2017, klockan 10.00, lördagen den 1 april i Östersund, i enlighet med §4.7 i utmanarnas bestämmelser. Tinget avslutas under eftermiddagen söndag den 2 april.

Varje utmanarscoutpatrull har rätt att utse två ombud. Skulle patrullen ha fem medlemmar har det rätt att utse tre ombud, och därefter ytterligare ett ombud för var tredje medlem. Varje utmanarscout i Nykterhetsrörelsens Scoutförbund kan bli utsedd till ombud, såvida dessa inte är medlemmar i UScK.

Fullmakt för ombud vid Tinget utfärdas av utmanarscoutpatrullen och ska skrivas under av utmanarscoutledare, kårordförande eller vice kårordförande. På fullmakten ska alla patrullmedlemmars namn finnas med. De som är utsedda till ombud markeras och övriga på listan fungerar som suppleanter.

Fullmakten ska vara förbundsexpeditionen tillhanda senast fyra veckor före Tingets öppnande. Skulle fullmakten vara förbundsexpeditionen tillhanda försent så får dessa ombud endast rösträtt om de i tid inskickade ombudsfullmakternas ombud beslutar detta.

En fullmakt finns att ladda ner på www.nsf.scout.se/ting2017.

Som anges i bestämmelsernas §4.2 läggs motioner till Tinget av utmanarscoutpatrullen eller den enskilde utmanarscouten och ska vara förbundsexpeditionen eller UScK tillhanda senast sex veckor innan tingets öppnande.

Handlingar till tinget publiceras senast fyra veckor innan tingets öppnande på förbundets hemsida.

För resekostnader till Tinget 2017 finns reseutjämning att söka. Detta innebär att du får tillbaka pengar för resekostnader över 150 kr, såväl ombud som deltagare. Vi önskar att man i första hand bokar biljetter med dag- eller nattåg. Därför betalas inte reseutjämning ut om du bokar flygresa, den bekostas till fullo av dig som ombud/deltagare, så vidare inte en särskild ansökan har gjorts till usck@nsf.scout.se och blivit godkänd.

Välkommen på ett demokratiskt arrangemang.
/Utmanarscoutkommittén

Motionera

Motioner skulle ha varit UScK eller kansliet tillhanda senast den 18 februari, 6 veckor innan Tinget öppnas.

Tingsguide

Här finner du en Tingsguiden som innehåller schema för helgen, en guide genom föredragningslistan och en förklaring till krångla ord som kan förekomma under helgen.

Resa

Resa sker enklast med nattåg till Östersund C. Förhandlingarna börjar kl 10 på lördagen och slutar kl 15 på söndagen, boka resa utefter det.
Det finns möjlighet att komma redan på fredagen.
Evetuella frågor kring resor hänvisas till arrangörerna.

För medlemmar i NSF finns reseutjämning att söka, efter arrangemangets slut. Vi önskar att man i första hand bokar biljetter med dag- eller nattåg. Därför betalas inte reseutjämning ut om du bokar flygresa, den bekostas till fullo av dig som ombud/deltagare, så vidare inte en särskild ansökan har gjorts till usck@nsf.scout.se och blivit godkänd.

Är du under 18 år?

Då ska du ladda ner målsmanslappen här. Ta med den underskrivna lappen till Tinget eller scanna in och maila till arrangören innan.

Festkväll

Klädkod under Festkvällen: Enkelt, svartvitt

Boende

Vi sover inomhus på golvet, men önskar någon bo i tält kan vi givetvis fixa det. Hör i så fall av er till Emelie Barkar emeliebarkar@gmail.com

Mat

Till söndagens mat behöver ni ha med er något att äta på och något att dricka ur.

Kontakt

Har du frågor om motioner, förhandlingar eller mötet i stort kan du höra av dig till usck@nsf.scout.se

Har du frågor om arrangemanget, resor, boende, mat och aktiviteter kan du höra av dig till arrangörerna, Emelie Barkar emeliebarkar@gmail.com eller Hedvig Cederlöf hedvig@cederlofs.nu.

 

Kalender

jan
1

Idékursen 2018

Kungshol kurs- och lägergård
Visa alla datum

Idékursen 2018

jan
2
 
jan
3
 
jan
4
 
jan
5
 
jan
1
 
jan
6
 
jan
7
 
feb
2

Scoutgalan

Norrköping
Visa alla datum

Scoutgalan

feb
2
 
feb
3
 
feb
4
 
feb
10

Leda avdelning – NSF profil

Kurshelg 1: Billingens stugby, Skövde. Kurshelg 2: Scoutgården, Stora Levene
Visa alla datum

Leda avdelning – NSF profil

feb
10
 
feb
11
 
apr
21
 
apr
22
 
mar
17

Scouternas utbildardagar

Visa alla datum

Scouternas utbildardagar

mar
17
09:00 - 17:00 
mar
18
09:00 - 17:00 
apr
14

Scoutledningsträff och förbundsråd

Visa alla datum

Scoutledningsträff och förbundsråd

apr
14
 
apr
15
 

Hitta din kår

Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds lokalföreningar, scoutkårerna, finns på många orter i Sverige. För att hitta din närmast kår, klicka på kartan eller fyll i namnet på din ort eller postnummer nedan:

  @nykterscout

  Scout Shop

  Alltid eko & reko i shopen

  Hos oss hittar du prylarna för det aktiva livet och de aktiva valen. Välkommen in bland sovsäckar, ryggsäckar, ficklampor, kåsor, märken, scoutkläder och mycket, mycket annat! Vi jobbar eko och reko och överskottet på allting du handlar går tillbaka till scoutrörelsen. Hitta våra profilprodukter här!

  Scoutlagen

  1. En scout söker sin tro och respekterar andras.
  2. En scout är ärlig och pålitlig.
  3. En scout är vänlig och hjälpsam.
  4. En scout visar hänsyn och är en god kamrat.
  5. En scout möter svårigheter med gott humör.
  6. En scout lär känna och vårdar naturen.
  7. En scout känner ansvar för sig själv och andra.
  LÄS MER OM VÅR VÄRDEGRUND