Blå Gryning – ett speciellt läger för äventyrare

Du äventyrarledare – funderar du på vilket läger du ska skicka dina scouter på i sommar?

Det gör inte vi i planeringsteamet för Blå Gryning!

För oss är det självklara valet en lägervecka på Kungshol. En vecka fylld med gemenskap och äventyr. En vecka där scouterna har en möjlighet att få utveckla sig själva och scouting i den egna patrullen. Vår vision är att Blå Gryning blir det familjära lägret där vi alla tillsammans är med och skapar ett underbart äventyr. Tillsammans med avdelningsledarna planerar vi för lägergemensamma aktiviteter och avdelningsaktiviteter.

Hajken är något att se framemot, den är gemensam för hela lägret men unik för den enskilda patrullen.

Och vad vore ett läger utan lägerbål? Inte mycket om du frågar oss! Därför har vi planerat in lägerbål för hela lägret några kvällar och naturligtvis finns det tid och möjlighet för avdelningarna att ha egna lägerbål.

Maten kanske en del funderar på, hur ska det gå till? Det är patrullen själv som lagar sin mat, de får även själva bestämma vilken mat de ska laga, utifrån ett antal råvaror. Råvarorna är samma för alla, men maten som patrullerna lagar kan se olika ut, då det finns flera tillbehör att välja på. Tiden för matlagningen kommer vara anpassad för att scouterna ska hinna förbereda, laga maten, äta och ta hand om allt efteråt utan att behöva känna sig stressade.

Att få surra sitt eget läger är en rolig utmaning och på Kungshol finns det slanor som möjliggör detta, alla avdelningar kommer att ha möjlighet att bygga upp sin egen lägerby hur de gör det är upp till dem själva.

Blå Gryning är ett läger att längta till och att snacka om efteråt. Det är på Blå Gryning det kommer att hända i sommar. Äventyrare och ledare som gemensamt bygger broar och tänjer våra egna gränser. Tillsammans utformar och upplever vi äventyr!

Har inte dina äventyrare anmält sig ännu? Då är det dags!
Sista anmälan är den 15 april. Läs mer om Blå Gryning här.

/Blå Grynings planeringsteam

 

Hitta din kår

Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds lokalföreningar, scoutkårerna, finns på många orter i Sverige. För att hitta din närmast kår, klicka på kartan eller fyll i namnet på din ort eller postnummer nedan:

  @nykterscout

  Webshop

  Välkommen till vår webshop!

  Här hittar du profilprodukter, rekryteringsbroschyrer och programmaterial. Välkommen!

  Scoutlagen

  1. En scout söker sin tro och respekterar andras.
  2. En scout är ärlig och pålitlig.
  3. En scout är vänlig och hjälpsam.
  4. En scout visar hänsyn och är en god kamrat.
  5. En scout möter svårigheter med gott humör.
  6. En scout lär känna och vårdar naturen.
  7. En scout känner ansvar för sig själv och andra.
  LÄS MER OM VÅR VÄRDEGRUND