Ett äventyrligare liv

Oavsett var du bor eller hur gammal du är hittar du äventyr, utmaningar och kompisar hos Nykterhetsrörelsens Scoutförbund.

Scouterna passar dig oavsett om du är 8, 16 eller 45 år gammal. Det är nämligen aldrig för sent att bli scout. Aktiviteterna förändras, och utvecklas och ju äldre du är desto häftigare saker kan du uppleva.

Spårare 8-9 år

Lär dig nya saker och träffa nya kompisar redan från första dagen.

Upptäckare 10-12 år

Upptäck naturen och äventyren tillsammans med dina kompisar.

Äventyrare 12-15 år

Äventyr på riktigt! Lär dig coola saker och åk på läger för att träffa scoutkompisar från hela världen.

Utmanare 15-18 år

Upplev äventyr i friluftslivet och engagera dig i samhällsfrågor tillsammans med dina kompisar.

Rover 19-25 år

All scouting handlar om samhällsengagemang men det blir aldrig så tydligt som i roveråldern.

Scoutledare

Det är aldrig för sent att bli scout och det finns massor av olika roller du som vuxen kan ha. Gör skillnad för andra samtidigt som du skapa äventyr för andra och utvecklar ditt ledarskap.

Vill du hitta närmast scoutkår kollar du här.

Medlemskap

Som medlem i Nykterhetsrörelsens Scoutförbund lovar du att leva helnyktert så länge du är medlem. I medlemslöftet står:

”Jag lovar att så länge jag är medlem göra mitt bästa för att främja Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds syften sådana de framgår i målsättningen. Jag lovar också att leva helnyktert, d.v.s. att ej använda alkoholdrycker med högre alkoholhalt än 2,25 volymprocent, och ej heller använda narkotika eller andra gifter med berusande effekt.”

I medlemskapet ingår bland annat

• Försäkring till, från och under aktiviteterna
  • Möjlighet att delta på läger, hajker och äventyr
  • Subventionerade kurser