Kompisrekrytering

Ta med en kompis!

Här hittar du det uppdaterade Kompismaterialet fyllt med tips, idéer och hjälpmedel till kåren när ni vill erbjuda fler barn, unga och vuxna att bli scouter. Ni kan använda det när ni vill under året. Idéerna kommer att räcka länge och tål att upprepas.

I materialet, kan du hitta många frågeställningar som hjälper er att diskutera om hur er kår ser ut och hur ni presenterar er verksamhet. Prata tillsammans med era scouter, de är era bästa ambassadörer när det gäller att berätta om allt kul som ni gör i Scouterna.

Här finns också en hjälp till att våga fråga och ha ett samtal med andra vuxna kring hur vi tagit ställning i nykterhetsfrågan. Vi behöver visa oss tydliga och enkla att förstå.

Att ta med en kompis på scouterna är inget nytt fenomen, tvärt om. Det är framförallt så NSF fått nya medlemmar genom åren. Kompisrekryteringsmetoderna passar både barn, unga och vuxna. Det finns sex olika metoder, en för varje åldersgrupp.

Det finns även mer hjälp och stöd till kårens arbete, till exempel affischer, broschyrer och roll-ups. Till varje åldersgrupp finns tack-för-att-du-tog-med-en-kompis gåvor. Det är både prylar som kåren kan köpa hem och föreslagna aktiviteter som ni kan utföra med ganska små medel. Vissa tackgåvor fixar ni själva, andra kan ni beställa från Scoutköp. Tacka gärna hela patrullen eller avdelningen för att de varit med hela vägen i diskussion, aktivitet och att ni fick fler medlemmar. Om ni kör fast eller vill ha hjälp får ni gärna höra av er till en Scoutkonsulent.

Kom ihåg att det är kul att fråga!

Innehåll från Kårservice

Förbundsledningssamling