Förbundsmöte 2021

Oct
29
Oct
30
Oct
31
Oct
29
-
Oct
31
Visa detaljer
Plats: Mölnlycke
Sista anmälningsdatum: 7 oktober (Efteranmälan möjligt till 24 oktober, kostnad + 20%)

Västra distriktet av NSF välkomnar till Förbundsmöte i Mölnlycke 29-31 oktober 2021 

Äntligen får vi träffas igen, fira vårt 51-årsjubileum, ta kloka beslut, äta god mat och trivas, tillsammans med varandra och med spökena i Wendelsbergsparken. Vi rör oss i centrala Mölnlycke med drop-in, boende, samkväm mm på Wendelsbergs folkhögskola, förhandlingar på  båda Rum och festmåltid på Hulebäcksgymnasiet – allt inom gångavstånd. 

Vi erbjuder boende på Wendelsberg (masslogi, vandrarhem och hotell), Hällsnäs (hotell) samt vårt nya koncept Scout BnB, där du får rum och frukost hos en lokal scoutfamilj. Det är också enkelt att ta sig till och från olika boenden både i Mölndal och Göteborg. 

Till Mölnlycke tar du dig enkelt med tåg, buss eller bil och bor du långt härifrån, har vi också nära till Landvetter flygplats. 

Vi ser fram emot att träffa er alla i höst! 

/Västra distriktet av NSF 

Mötesformer

Förbundsmötet öppnar kl 09.00 på lördagen och avslutas ca kl. 15.30 på söndagen.

Handlingar och e-åsiktstorg
Alla motioner och förslag som vi ska diskutera på förbundsmötet kommer att publiceras på hemsidan samt på vårt e-åsiktstorg i VoteIt den 8 oktober.

Alla som önskar kan skapa sig en inloggning till VoteIt och vara med och diskutera. Anmälda ombud och deltagare på FM som angett korrekt e-postadresser har nu fått ett mail med instruktioner om hur ni når mötet i VoteIt.

Ombud har behörighet i VoteIt att lägga ändrings- och tilläggsförslag. Därför är det viktigt att du som ombud loggar in med samma mailadress som du angav på ombudsfullmakten, den som ditt inbjudningsmail från VoteIt har skickats till, då den är kopplad till din behörighet att lägga förslag.

E-åsiktstorget stänger för nya förslag 48 timmar innan förbundsmötet öppnar, det vill säga att du kan inte lägga fler förslag efter kl. 09.00 torsdagen den 28 oktober.

Instruktioner för hur vi använder VoteIt hittar du här.

Fysiskt åsiktstorg och beredningsgrupper
Enligt beslut från föregående förbundsmöte kommer det i år att finnas ett fysiskt åsiktstorg på förbundsmötet där alla motioner, förslag, ändringsyrkanden och diskussioner från e-åsiktstorget i VoteIt kommer att publiceras. Åsiktstorget kommer vara öppet på lördagen.

Parallellt med det fysiska åsiktstorget kommer det genomföras beredningsgrupper där jämkningar av förslag och ändringsförslag kan läggas. Eventuella yrkanden sätts efter beredningsgruppens slut upp på åsiktstorget och publiceras i VoteIt. Observera att du alltså inte kan lägga ändringsförslag eller jämka förslag direkt på åsiktstorget utan att detta sker i respektive beredningsgrupp.

Kåröverläggning
Mellan kl. 15-16 på lördagen finns tid för kåröverläggning innan åsiktstorget stängs och förhandlingarna i plenum återupptas kl. 16.00.

Ombud

I stadgarna kan ni läsa hur många ombud ni har rätt till. En sammanställning inför FM 2021 över antal ombud ni har rätt till hittar ni även här. 

Ombudsfullmakten ska vara kansliet tillhanda senast 25 september 2021.

Maila ombudsfullmakten till info@nsf.scout.se eller skicka in den per post till:

Nykterhetsrörelsens Scoutförbund
Box 128 25
112 97 Stockholm

Anmälan

Alla som tänkt åka dit behöver anmäla sig, både ombud och deltagare.
Ordinarie anmälan stängde 7/10.

Det går att efteranmäla sig här till ett förhöjt pris med 20%.

OBS! Sista anmälan för FM-paketet med lunch och fika är torsdagen 14/10!
Där efter kommer det gå att boka grundpaketet, masslogi, frukost och festkvällen fram till och med 21/10.

Resa

Resefördelningsblankett för ombudens resor hittar du här. Skriv gärna ut och fyll i innan förbundsmötet. Det går också bra att fylla i på plats när ni kommer fram. Resefördelningsblanketten behöver vara ifylld innan ni hämtar ut era röstkort.

Utmanarscouter som inte är ombud på förbundsmötet kan få reseersättning. Du hittar reseutjämningsblanketten här,  den skickas till kansliet efter förbundsmötet.

Studiebesök hos Miljonlotteriet

På fredag 29/10 kl. 20:00- c:a 20:30 bjuder Miljonlotteriet in till studiebesök i deras lokaler på Metallvägen i Mölnlycke!

Det är inget arbete som pågår under kvällen, men det brukar vara mycket intressant att bara gå omkring i lokalerna, titta in i det stora varuvinstlagret och få en bild över vad som egentligen händer på lotteriet under en vanlig arbetsdag för lotteriets 50 medarbetare. De kommer också göra det riktigt mysigt med tända ljus och bjuda på kaffe/te och bullar och svara på frågor om lotteriet.

Från Wendelsberg till Miljonlotteriet är det ca 30 min promenad eller 5 min med bil. Det går även att ta sig dit med buss.
För frågor och anmälan maila anna.christensen@nsf.scout.se senast 26/10! 

Festkväll

Festkvällen på FM kommer som bekant ha halloween-tema men det gäller inte bara dekorationer och aktiviteter utan även klädsel för både funktionärer och gäster. Kom utklädd som ett troll, spöke, häxa, vampyr eller varför inte en pumpa? Endast fantasin sätter gränser men vi ber er att undvika heltäckande ansiktsmasker och låtsasvapen. Tillsammans skapar vi en rolig och spöklik atmosfär utan dess like! Om man inte vill klä ut sig kan man klä upp sig.

Kallelse till förbundsmötet i Mölnlycke 2021

Scoutkårer, scoutdistrikt och utmanarscoutting inom Nykterhetsrörelsens Scoutförbund kallas i enlighet med stadgarna § 4 och § 5 till 2021 års förbundsmöte den 30–31 oktober, 2021.

Rösträtt tillkommer valda ombud. Scoutkårer med mellan 10 och 50 medlemmar (varav minst fem under 26 år) äger rätt att utse två ombud och två ersättare. För varje ytterligare påbörjat femtiotal medlemmar äger kåren rätt att utse ytterligare ett ombud och en ersättare. Valbar till ombud är varje medlem i kåren. Scoutdistrikt som består av minst tre kårer, vilka består av minst tio medlemmar varav minst fem är yngre än 26 år, äger rätt att utse två ombud och två ersättare. Valbar till ombud är varje medlem i distriktet. Fullmakt för ombud utfärdad av kår- respektive distriktsstyrelse skall vara förbundsstyrelsen tillhanda senast lördagen den 25 september.

Tinget har rätt att representera med två representanter som har förslagsrätt. Verksamhetsberättelse och övriga förbundsmöteshandlingar sändes direkt till anmälda ombud. Utdelning av röstkort till ombuden utförs i anslutning till förbundsmötet.

Motion till förbundsmötet kan väckas av enskild medlem samt scoutkår och scoutdistrikt. Motioner ska vara förbundsstyrelsen tillhanda senast 12 veckor före förbundsmötets öppnande, dvs senast lördagen den 7 augusti 2021. För sent inkomna motioner upptas ej till behandling.

Ombudshandlingar och motioner sändes under adress
Nykterhetsrörelsens Scoutförbund, Box 12825, 112 97 STOCKHOLM
/Förbundsstyrelsen

Motioner

Är det något du skulle vilja att NSF gör de kommande två åren? Är det något du vill ändra på? Ta chansen att skriva en motion och lyft just de frågorna som du tycker är viktiga för NSF:s framtid! Vi vill ha dina motioner senast den 7 augusti kl. 09.00!

Maila din motion till info@nsf.scout.se eller skicka in den per post till:

Nykterhetsrörelsens Scoutförbund
Box 128 25
112 97 Stockholm

Hitta din kår

Nykterhetsrörelsens Scoutförbunds lokalföreningar, scoutkårerna, finns på många orter i Sverige. För att hitta din närmast kår, klicka på kartan eller fyll i namnet på din ort eller postnummer nedan:

  @nykterscout

  Webshop

  Välkommen till vår webshop!

  Här hittar du profilprodukter, rekryteringsbroschyrer och programmaterial. Välkommen!

  Scoutlagen

  1. En scout söker sin tro och respekterar andras.
  2. En scout är ärlig och pålitlig.
  3. En scout är vänlig och hjälpsam.
  4. En scout visar hänsyn och är en god kamrat.
  5. En scout möter svårigheter med gott humör.
  6. En scout lär känna och vårdar naturen.
  7. En scout känner ansvar för sig själv och andra.
  LÄS MER OM VÅR VÄRDEGRUND
  Vill du bli medlem?
  Ja!